Amandelkoekjes en pindakoekjes.

Vandaag maken we lekkere amandelkoekjes en pindakoekjes.

Benodigdheden

  • 250 g bloem
  • 120 g boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels rozenwater
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram gepelde en geroosterde amandelen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 20 gram boter
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eiwit
  • Poedersuiker voor de afwerking
  • 200 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • Zout
  • 75 gram boter
  • 1 ei
  • 250 gram gepelde pinda's
  • 125 gram poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, kristalsuiker, een snuifje zout en wat boter en kneed het tot een deeg
  2. Breng het deeg op smaak met 4 eetlepels rozenwater
  3. Voeg er een eierdooier aan toe. Dit maakt de koekjes luchtig en krokant
  4. Laat het koekjesdeeg afkoelen in de ijskast en maak er dan een rol van
  5. Dek het deeg af met vershoudfolie of aluminiumfolie
  6. Leg de rol even in de diepvries zodat je hem daarna in schijfjes kan snijden
  7. Meng de amandelen samen met kristalsuiker in een blender
  8. Voeg er wat kaneel aan toe
  9. Mix alles tot je een zachte, smeuïge amandelpasta krijgt
  10. Kneed alles tot je een mooi deeg hebt
  11. Voeg er wat boter aan toe en roer goed om
  12. Doe er het wit van een ei bij en zorg dat je een zachte amandelpasta krijgt
  13. Neem een spuitzak en doe de amandelpasta hier in
  14. Vul het koekjesdeeg met de amandelpasta, rol het op en snij het in koekjes
  15. Neem een gevuld koekje, maak het zolang als je wil en vouw het om. Je kan het ook rollen, twee keer vlechten of half omvouwen
  16. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden
  17. Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin zijn
  18. Rooster de pinda's en voeg ze toe aan de poedersuiker terwijl ze nog warm zijn. De pinda's moeten warm zijn, anders mislukken de koekjes
  19. Mix ze in de blender tot het een zachte pasta wordt
  20. Vul het koekjesdeeg met de pindapasta, rol het op en snij het in koekjes
  21. Neem een gevuld koekje, maak het zolang als je wil en vouw het om. Je kan het ook rollen, twee keer vlechten of half omvouwen
  22. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden
  23. Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin zijn

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image