Donuts

Vandaag maken we Sfenj oftewel zachte en lichte donuts. Dit is een gerecht waar zowel kinderen als ouderen dol op zijn.

Benodigdheden:

  • 420 gram bloem
  • 20 gram verse gist
  • 18 cl lauwe melk
  • 2 eieren
  • 1 lepeltje zout
  • 65 gram poedersuiker
  • 60 gram boter
  • Voor de versiering: poedersuiker
  • Voor de vulling: confituur
  • Frituurolie

Bereidingswijze:

  1. Meng de gist met de lauwe melk zodat hij goed oplost.
  2. Voeg de verse gist en de melk bij de eieren als de melk helemaal is opgelost.
  3. Voeg een beetje zout bij de bloem.
  4. Doe de bloem bij het mengsel van gist, melk en eieren.
  5. Voeg er poedersuiker aan toe.
  6. Meng alles tot je een mooi deeg hebt.
  7. Doe de boter bij het deeg.
  8. Laat alles ongeveer 10 minuten kneden in de keukenrobot.
  9. Bedek de kom, plaats het deeg op een warme plek en laat het rijzen zodat het in volume verdubbelt.
  10. Rol het deeg uit en gebruik hiervoor wat bloem zodat het minder plakt en je het makkelijker kan uitrollen.
  11. Leg het deeg nadat je het hebt uitgerold op het bakpapier.
  12. Snij het deeg in de vorm van donuts. Je kan de donuts best snijden op de bakplaat zodat je ze niet elke keer moet verplaatsen waardoor ze zouden vervormen.
  13. Snij de donuts met een gaatje in het midden of zonder.
  14. Vul de beignets met confituur.
  15. Leg er een doek over en laat het nog even rijzen op een warme plaats.
  16. Leg de donuts met de onderkant in de olie.
  17. Leg het deeg zachtjes in de pan zodat de lucht erin blijft en het deeg goed kan opzwellen en bak ze vervolgens in de pan.
  18. Versier de donuts met poedersuiker.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image