Stoofpotje van Limburgse varkenswangen met toetëlèr amber trippel en grotchampignons.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg varkenswangen
  • 200 g spekreepjes
  • 1 liter Toetëlèr amber trippel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 500 g grotchampignons
  • 1 preistengel
  • ¼ groene kool
  • enkele takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 1 kropsla
  • olijfolie
  • witte wijnazijn

Bereiding

  1. Bak de runderwangen goed aan in een grote kookpot met wat boter en kruid langs beide kanten. Haal de wangen uit de kookpot.
  2. Bak nu de spekreepjes aan in de kookpot samen met de 2 fijngesnipperde uien, de knoflook en de champignons. Voeg nu 2 el bloem toe en laat deze rustig even mee bakken terwijl je blijft roeren, deze mag zeker niet aanbranden. Leg de runderwangen weer in de pot en zet onder met het tafelbier, voeg er de mosterd, tijm en laurier ook aan toe .
  3. Zet deze kookpot nu in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende een 2,5 à 3-tal uurtjes .
  4. Was de prei en snijd in ringen van 0,5 cm dik. Snijd de groene kool fijn en stoof deze aan in wat boter samen met de prei.
  5. Was de aardappelen en snijd hier mooie frieten van, spoel de frieten even onder koud water en dep ze droog. Bak de frieten voor gedurende een 8-tal minuutjes op 140°C en bak af totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn op 175°C.
  6. Was de kropsla en de waterkers en maak hiermee een mooi slaatje, kruid af met peper, zout, olijfolie en wat witte wijnazijn . Doe de gestoofde prei en groene kool onder het stoofpotje van varkenswang.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image