Zeebaars “ Sauce Vierge”, tomaten-couscous en courgette

Benodigdheden voor 6 personen

6 filets zeebaars met vel ontgraat 
3 groene courgette

Sauce Vierge

  • 5 tomaten
  • 6 filets zeebaars met vel ontgraat.
  • 3 groene courgette
  • 1 botje basilicum
  • 1 botje platte peterselie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl olijfolie arbequina
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Tomaten/couscous

  • 5 tomaten
  • 2 sjalot
  • 3 koffielepels ' ras el hanout'
  • 1 dl arbequina olijfolie
  • 300 gr ongekookte couscous ( grof )

Bereiding

  1. Koop de zeebaars in filet of op zijn geheel.
  2. Maak een inkeping in de tomaat, kook water en leg hier de tomaat enkele seconden in, koel af in ijswater en pel de tomaat, snij de tomaat in vier en verwijder ook de pitjes snij blokjes van de tomaat (hou de pitjes bij voor de coulis, blender deze voor in de couscous).
  3. Trek lange slierten van de courgette met behulp van een speciaal mesje of op de mandoline.
  4. Snij en stoof een gepeld sjalotje.
  5. Zet water of bouillon van kip op en laat koken, giet op de couscous (tot deze net onder staat met het vocht) samen met de coulis van tomaat, voeg ook de ras el hanout en de helft van de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. (hou goed warm)
  6. Warm de olijfolie op het vuur, voeg de rest van de tomaat, sap van 1 citroen, de gesneden knoflook, pijnboompitten, basilicum en peterselie toe, kruid met peper en zout.
  7. Bak of grill de zeebaars eerst op de velkant in een antikleef-pan of grill draai om na 1 minuut en bak ook de andere kant, laat even verder garen, kruid met peper en zout, stoof ondertussen ook de sliertjes courgette snel in een klontje boter.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image