Onderwijs

Diepenbeekse studenten komen met strenge voorstellen

De koude oorlog tussen de Diepenbeekse buurtbewoners en studenten duurt al lang genoeg, vindt de burgemeester Patrick Hermans. Hij zat gisteren samen met de studentenverenigingen om oplossingen te zoeken voor de overlast. De studenten tonen zich bereid om een beter fuifgedrag te realiseren. Zo zijn er voorstellen om mensen vroeger naar de fuiven te lokken, en ze daar ook te houden.

De studenten kwamen gisteren met een aantel ideeën om de overlast voor de buurtbewoners te minimaliseren. Zo willen ze de inkom en de drank in de vroege avond goedkoper maken, om de feestvierders al naar de zaal te lokken, en ze daar ook te houden.

Fout is out

Wat nu vaak gebeurt, is dat studenten een inkomticket kopen, maar dan eerst op kot gaan indrinken omdat het goedkoper is. Daarom wil de StudentenRaad nu ook een 'binnen is binnen'-beleid organiseren. Je koopt een ticket, en moet dan ook op de fuif blijven. Wie vertrekt, moet opniew inkom betalen. Nog een nieuwigheidje is 'fout is out': wie zich misdraagt, komt op de zwarte lijst en mag de komende weken geen enkele fuif meer binnen.

Meer in het nieuws van 12 uur 30.