Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gr kabeljauw filet
- 120 gr zeekraal
- 2 venkels
- 200 gr schelpjes
- 500 ml kokosmelk
- Citroengras
- Limoenblad
- Groene chili
- 1 busseltje dille
- 2 sjalotten
- 2 citroenen
- Olijfolie
- Boter
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Venkel, sjalot, citroengras en chili snijden en aanstoven met olijfolie.
- Blussen met de kokosmelk en laten reduceren.
- De schelpjes stoven totdat ze opengaan en blussen met citroensap.
- De schelpjes ontdoen van het vlees.
- De bekomen jus zeven en aan de kant zetten.
- De zeekraal opkuisen en in de frigo plaatsen.
- 1 venkel zeer dun op de mandoline snijden, verfrissen in ijswater, droogdeppen op keukenrol en in de frigo plaatsen.
- De kabeljauw aanbakken in boter/olijfolie, kruiden met peper en zout en blussen met de schelpjesjus.
- Vervolgens verder garen onder deksel.
- De kokosbouillon mixen en zeven door een fijne zeef.
- De kabeljauw schikken in het bord en het geheel afwerken met de venkel, zeekraal en dille zodat de warme kokosbouillon erover kan worden napperen.