Agnus runderbavette met tomaten, rucola en krieltjes
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 runderbavette
- Tomatenmix (hoe meer kleur hoe beter)
- Rucola
- Rucola olie
- Olijfolie
- 5 eigelen
- Dragonazijn
- Peper en zout
- Citroen
- 20 krielaardappelen
- Ossenwit
- Evt merg
- Look
- Rozemarijn
- Grof zout
Bereidingswijze
- De runderbavette op kamertemperatuur leggen zodat het vlees mooi kan ontspannen.
- De krieltjes insnijden maar niet helemaal doorsnijden, garen in de oven met look, ossenwit, rozemarijn en grof zout gedurende 16 minuten op 220°C.
- De tomatenmengeling snijden op verschillende manieren, kruiden met olijfolie, peper en zout en deze even laten marineren.
- De bavet insmeren met olijfolie, kruiden met peper en zout en kort grillen.
- De runderbavette warmhouden in de oven op 60°C, voor gebruik versnijden we de bavet.
- Voor de hollandaise kloppen we de eigelen los met dragonazijn en een beetje water, ook al kruiden met peper en zout.
- De massa op het vuur zetten en kloppen tot de eigelen gaar zijn, afwerken met de rucola olie en vers gesneden rucola.
- Alles speels op het bord dresseren.
- Genieten maar!
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief