Arabische mezze

Gehaktballetjes met specerijen en yoghurt
Labné (Libanese zoute yoghurt)
Couscous salade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g varkens-rund gehakt (kan ook lamsgehakt zijn)
  • 500 g volle yoghurt (liefst Griekse)
  • peper en zout
  • komijnpoeder
  • gedroogde oregano
  • ½ bussel peterselie
  • 1 bussel koriander
  • 2 dikke sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • 1 komkommer
  • 1 bussel munt
  • olijfolie
  • 1 stokbroodje of Turks brood
  • 250 g couscous
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding:

Gehaktballetjes:

  1. Meng het gehakt met 125 g yoghurt, peper en zout, paneermeel, komijnpoeder, een fijngesneden sjalot, fijngesneden peterselie, gedroogde oregano, cayennepeper en rol hier kleine balletjes van een 2 à 3-tal centimeter van.
  2. Bak deze aan in een hete pan met wat olijfolie.

Couscoussalade:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze over de couscous in een kom, ongeveer dubbel de hoeveelheid groentebouillon ten opzichte van de couscous en laat dit trekken. Dit wordt ook "wellen" genoemd, de couscous zuigt de bouillon volledig op totdat deze gaar is.
  2. Meng hieronder een fijngesneden sjalotje, fijngesneden peterselie, olijfolie, rasp van een citroen en peper en zout.

Labné:

  1. Schil de komkommer, snijd deze in lengte door 4 en haal de zaadlijsten eruit. Cutter de komkommer kort in een blender. Meng dit met een snuifje zout en doe het in een keukenzeefje zodat het overbodige vocht eruit getrokken wordt.
  2. Meng dit onder de yoghurt en snijd wat munt heel fijn alsook een teentje knoflook zeer fijn.
  3. Kruid dit af met peper, zout en olijfolie.

Brood:

  1. Rooster het brood kort in een voorverwarmde oven van 200°C tot het lekker krokant is.

Afwerking:

  1. Warm de balletjes terug op in de pan tot ze lekker warm zijn, serveer hierbij de couscoussalade, de labné en het brood.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image