Arabische mezze

Gehaktballetjes met specerijen en yoghurt
Labné (Libanese zoute yoghurt)
Couscous salade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g varkens-rund gehakt (kan ook lamsgehakt zijn)
  • 500 g volle yoghurt (liefst Griekse)
  • peper en zout
  • komijnpoeder
  • gedroogde oregano
  • ½ bussel peterselie
  • 1 bussel koriander
  • 2 dikke sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • 1 komkommer
  • 1 bussel munt
  • olijfolie
  • 1 stokbroodje of Turks brood
  • 250 g couscous
  • 1 liter groentebouillon

Bereiding:

Gehaktballetjes:

  1. Meng het gehakt met 125 g yoghurt, peper en zout, paneermeel, komijnpoeder, een fijngesneden sjalot, fijngesneden peterselie, gedroogde oregano, cayennepeper en rol hier kleine balletjes van een 2 à 3-tal centimeter van.
  2. Bak deze aan in een hete pan met wat olijfolie.

Couscoussalade:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze over de couscous in een kom, ongeveer dubbel de hoeveelheid groentebouillon ten opzichte van de couscous en laat dit trekken. Dit wordt ook "wellen" genoemd, de couscous zuigt de bouillon volledig op totdat deze gaar is.
  2. Meng hieronder een fijngesneden sjalotje, fijngesneden peterselie, olijfolie, rasp van een citroen en peper en zout.

Labné:

  1. Schil de komkommer, snijd deze in lengte door 4 en haal de zaadlijsten eruit. Cutter de komkommer kort in een blender. Meng dit met een snuifje zout en doe het in een keukenzeefje zodat het overbodige vocht eruit getrokken wordt.
  2. Meng dit onder de yoghurt en snijd wat munt heel fijn alsook een teentje knoflook zeer fijn.
  3. Kruid dit af met peper, zout en olijfolie.

Brood:

  1. Rooster het brood kort in een voorverwarmde oven van 200°C tot het lekker krokant is.

Afwerking:

  1. Warm de balletjes terug op in de pan tot ze lekker warm zijn, serveer hierbij de couscoussalade, de labné en het brood.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image