We bereiden een lekkers zomers gerecht met kip. We gebruiken een uiensoort die typisch is voor dit seizoen: zilveruitjes. Dit is de hoofdgroente voor ons gerecht.
Benodigdheden:
Voor de saus:
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 6 kippenbouten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kaneelstokjes
- 3 eetlepels citroensap
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 koffielepel witte peper
- 1 koffielepel zout
- water
- 1 bosje koriander en peterselie
- saffraandraadjes
Voor de groenten:
- 1 kilo kleine uitjes
- 2 rode paprika's
- frituurolie
Bereidingswijze:
- Doe olie in de pan.
- Vervolgens de kip.
- Pers knoflookteentjes erbij.
- Voeg de kaneelstokjes toe.
- En vervolgens 2 tot 3 eetlepels citroensap.
- Doe er wat kurkuma en gemberpoeder bij.
- En witte peper.
- Voeg wat water toe.
- Hou de kruiden goed in het oog zodat ze niet aanbranden.
- Voeg er een kruidenbosje aan toe, iets meer koriander dan peterselie.
- Dek de pan af en laat goed sudderen.
- Verwarm de frituurolie tot hij goed warm is.
- Prik met een mes in de paprika's en laat ze zakken in de olie.
- De paprika's moeten heel lichtjes gefrituurd zijn zodat ze niet aanbranden en het vlees dik blijft.
- Bak ze niet te lang in de frituurolie want ze moeten nog met de uien in de pan.
- Doe de uitjes bij de kip.
- Kruid met kaneelstokjes, knoflookteentjes en specerijen.
- Strooi de saffraandraadjes en zout op de uitjes.
- Schik de paprika's er bovenop.
- Dek de pan af en laat sudderen.
- Leg, als alles gaar is, de kippenbouten op een voorverwarmd bord.
- Versier de kip met de paprika's en de uitjes.
- Giet de saus van de kip erop via een zeef om alle kruiden en korreltjes van specerijen te verwijderen.
Smakelijk ! ! !