Cannelloni di Carne

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de pasta

  • 150 g bloem (type dubbel 0)
  • 150 g griesmeel
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gemengd gehakt (runds- en varkensvlees)
  • 100 ml rode wijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml tomatensaus
  • 50 g geraspte kaas (bv. Parmezaan)
  • 100 g mozzarella

Voor de bechamelsaus

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat (naar smaak)
  • Zout en peper

Bereiding

Pasta maken

  1. Meng de bloem en het griesmeel op een schoon werkvlak.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
  3. Meng de eieren beetje bij beetje met de bloem en griesmeel.
  4. Kneed het deeg stevig tot het glad en elastisch is.
  5. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 1 à 2 uur in de koelkast om te rusten.

Vulling bereiden

  1. Snijd de wortel, selder en ui in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de groenten zacht aan.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Blus met rode wijn en laat even inkoken.
  5. Voeg de tomatensaus toe en laat de saus nog enkele minuten pruttelen.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en mozzarella door de vulling. Kruid af met zout en peper.

Bechamelsaus maken

  1. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Voeg de bloem toe en roer goed door (maak een roux).
  3. Giet de melk er beetje bij beetje bij, terwijl je constant roert om klontjes te vermijden.
  4. Laat de saus indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Pasta uitrollen

  1. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot dunne vellen. 
  2. Snijd er rechthoeken uit die je straks kan vullen.

Canneloni vullen

  1. Neem een rechthoek pastadeeg en leg er wat vulling op. Rol het deeg op tot een cannelloni. Herhaal dit voor alle vellen en vulling.

Ovenschaal voorbereiden

  1. Smeer de bodem in met bechamelsaus
  2. Leg de gevulde cannelloni’s in de schaal.

Afwerking

  1. Overgiet de cannelloni met de bechamelsaus. Optioneel kan je nog wat extra kaas erover strooien.
  2. Bak de cannelloni 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Serveren

  1. Haal de schaal uit de oven en laat even rusten. Serveer warm.

Smakelijk!

Herbekijk HIER de volledige aflevering

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image