Cannelloni di Carne

Benodigdheden voor 4 personen

Voor de pasta

  • 150 g bloem (type dubbel 0)
  • 150 g griesmeel
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gemengd gehakt (runds- en varkensvlees)
  • 100 ml rode wijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml tomatensaus
  • 50 g geraspte kaas (bv. Parmezaan)
  • 100 g mozzarella

Voor de bechamelsaus

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat (naar smaak)
  • Zout en peper

Bereiding

Pasta maken

  1. Meng de bloem en het griesmeel op een schoon werkvlak.
  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
  3. Meng de eieren beetje bij beetje met de bloem en griesmeel.
  4. Kneed het deeg stevig tot het glad en elastisch is.
  5. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 1 à 2 uur in de koelkast om te rusten.

Vulling bereiden

  1. Snijd de wortel, selder en ui in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de groenten zacht aan.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Blus met rode wijn en laat even inkoken.
  5. Voeg de tomatensaus toe en laat de saus nog enkele minuten pruttelen.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en mozzarella door de vulling. Kruid af met zout en peper.

Bechamelsaus maken

  1. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Voeg de bloem toe en roer goed door (maak een roux).
  3. Giet de melk er beetje bij beetje bij, terwijl je constant roert om klontjes te vermijden.
  4. Laat de saus indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Pasta uitrollen

  1. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot dunne vellen. 
  2. Snijd er rechthoeken uit die je straks kan vullen.

Canneloni vullen

  1. Neem een rechthoek pastadeeg en leg er wat vulling op. Rol het deeg op tot een cannelloni. Herhaal dit voor alle vellen en vulling.

Ovenschaal voorbereiden

  1. Smeer de bodem in met bechamelsaus
  2. Leg de gevulde cannelloni’s in de schaal.

Afwerking

  1. Overgiet de cannelloni met de bechamelsaus. Optioneel kan je nog wat extra kaas erover strooien.
  2. Bak de cannelloni 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Serveren

  1. Haal de schaal uit de oven en laat even rusten. Serveer warm.

Smakelijk!

Herbekijk HIER de volledige aflevering

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image