Ceviche van zeebaars - puntpaprika - Coeur de Boeuf tomaat

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 g zeebaarsfilet (liefst grote filets of vis op zijn geheel)
  • 4 sweet chili
  • 4 coeur de boeuf licht groen
  • 4 sjalotten
  • Verse look
  • Limoenblaadjes
  • 4 chili pepers
  • 125 g frambozen
  • 500 g san Marzano tomaat
  • 1 busseltje radijzen (rood en wit)
  • 500 ml citroensap
  • 300 ml olijfolie
  • Brood voor croutons (liefst zuurdesem)

Bereidingswijze

  1. De verse look, chili peper, limoenblaadjes, citroengras en sjalot fijn snijden en lichtjes aanstoven.
  2. Blussen met het citroensap en olijfolie.
  3. Het geheel laten afkoelen zodat we hiermee de zeebaars later kunnen marineren.
  4. Eerst de zeebaars fileren, ontvellen, ontgraten en in blokjes snijden.
  5. Deze marineren tot de vis mooi wit uitslaat maar nog stevig is.
  6. De sweet chili's branden in de pan en laten gaar stomen onder deksel.
  7. De Coeur de Boef tomaten in dikke plakken snijden en kort branden.
  8. De overschot snijden en samen met de San Marzano tomaten in een keteltje doen en mixen, opwerken met peper, zout, olijfolie, gebrande sweet chili, een beetje chili peper en frambozen.
  9. Het geheel mixen en doorzeven, opwerken met olijfolie en eventueel verder afkruiden.
  10. De broodcroutons snijden en mooi bruin bakken in ruim olijfolie.
  11. Als ze bijna goudbruin zijn, afkruiden met peper en zout.
  12. De radijzen dun snijden.
  13. Dresseren.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image