Duif, Savooi, gekonfijte aardappel

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 jonge duiven van 500g/stuk
  • 1 savooikool
  • Zure room
  • Aardappel
  • Kippenfonds
  • Wildfonds
  • Verse kruiden
  • Boter

Bereidingswijze

  1. De duiven opkuisen en de overschot bewaren voor de saus
  2. De duiven aanbakken op karkas in voldoende boter, kruiden en doorgaren in de oven op 60°C gedurende een 30-tal minuten
  3. De overschot aanbakken samen met de billetjes en citroentijm
  4. Blussen met de wildfonds zodat het geheel mooi onder staat
  5. De aardappel uitsteken in mooie rondjes, aanbakken met tijm en boter, blussen met kippenfonds zodat de aardappelen net niet onderstaan
  6. Laat de aardappelen inkoken totdat ze gaar zijn
  7. De buitenste bladeren van de savooi verwijderen
  8. De groene bladeren blancheren in gezouten water en verfrissen in ijswater. De bleke bladeren fijnsnijden en aanstoven in boter en kruiden met peper en zout
  9. Op het einde de zure room toevoegen en laten reduceren
  10. De duivenbilletjes ontdoen van het vlees en dit toevoegen aan de gestoofde savooi, hiermee vullen we de groene bladeren zodat we mooie rolletjes kunnen maken (de rolletjes kan je warm houden in de oven)
  11. De bekomen saus doorzeven en afwerken met de doormidden gesneden druifjes en eventueel afkruiden
  12. De duif fileren en op een mooi bordje dresseren. Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image