Duif, Savooi, gekonfijte aardappel
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 jonge duiven van 500g/stuk
- 1 savooikool
- Zure room
- Aardappel
- Kippenfonds
- Wildfonds
- Verse kruiden
- Boter
Bereidingswijze
- De duiven opkuisen en de overschot bewaren voor de saus
- De duiven aanbakken op karkas in voldoende boter, kruiden en doorgaren in de oven op 60°C gedurende een 30-tal minuten
- De overschot aanbakken samen met de billetjes en citroentijm
- Blussen met de wildfonds zodat het geheel mooi onder staat
- De aardappel uitsteken in mooie rondjes, aanbakken met tijm en boter, blussen met kippenfonds zodat de aardappelen net niet onderstaan
- Laat de aardappelen inkoken totdat ze gaar zijn
- De buitenste bladeren van de savooi verwijderen
- De groene bladeren blancheren in gezouten water en verfrissen in ijswater. De bleke bladeren fijnsnijden en aanstoven in boter en kruiden met peper en zout
- Op het einde de zure room toevoegen en laten reduceren
- De duivenbilletjes ontdoen van het vlees en dit toevoegen aan de gestoofde savooi, hiermee vullen we de groene bladeren zodat we mooie rolletjes kunnen maken (de rolletjes kan je warm houden in de oven)
- De bekomen saus doorzeven en afwerken met de doormidden gesneden druifjes en eventueel afkruiden
- De duif fileren en op een mooi bordje dresseren. Smakelijk!
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief