Duif, Savooi, gekonfijte aardappel

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 jonge duiven van 500g/stuk
  • 1 savooikool
  • Zure room
  • Aardappel
  • Kippenfonds
  • Wildfonds
  • Verse kruiden
  • Boter

Bereidingswijze

  1. De duiven opkuisen en de overschot bewaren voor de saus
  2. De duiven aanbakken op karkas in voldoende boter, kruiden en doorgaren in de oven op 60°C gedurende een 30-tal minuten
  3. De overschot aanbakken samen met de billetjes en citroentijm
  4. Blussen met de wildfonds zodat het geheel mooi onder staat
  5. De aardappel uitsteken in mooie rondjes, aanbakken met tijm en boter, blussen met kippenfonds zodat de aardappelen net niet onderstaan
  6. Laat de aardappelen inkoken totdat ze gaar zijn
  7. De buitenste bladeren van de savooi verwijderen
  8. De groene bladeren blancheren in gezouten water en verfrissen in ijswater. De bleke bladeren fijnsnijden en aanstoven in boter en kruiden met peper en zout
  9. Op het einde de zure room toevoegen en laten reduceren
  10. De duivenbilletjes ontdoen van het vlees en dit toevoegen aan de gestoofde savooi, hiermee vullen we de groene bladeren zodat we mooie rolletjes kunnen maken (de rolletjes kan je warm houden in de oven)
  11. De bekomen saus doorzeven en afwerken met de doormidden gesneden druifjes en eventueel afkruiden
  12. De duif fileren en op een mooi bordje dresseren. Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image