Fetuccini, salsa van tomaat en groene kruiden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 16 mooie rijpe tomaten
- olijfolie
- 30 g suiker
- 3 sjalotten
- 2 plantjes basilicum
- ½ limoen
- 1 potje gedroogde tijm
- peper en zout
- 100 g Parmezaan
- 500 g bloem
- 2 eitjes
- water
Bereiding
- Maak de verse pasta met de pasta machine of neem eventueel kant-en-klare pasta.
- Voor de tomatensalsa zetten we eerst een pot op met kokend water om onze tomaatjes te ontvellen.
- Maak een kruisje met een scherp mesje aan de onderkant van de tomaten en dompel deze gedurende een 12-tal seconden in het kokende water, verfris de tomaten hierna in koud water zodat deze stoppen met door te garen. Nu kan je de tomaten makkelijk ontvellen.
- eens de tomaten ontveld zijn snijden we ze in 4 en snijden we de pitjes eruit totdat we enkel het vlees overhouden en deze snijden we dan in mooie blokjes
- Pel en snijd de sjalot ook in mooie kleine blokjes en stoof deze aan in een pot met wat olijfolie, eens deze goed aangestoofd zijn voegen we de tomaten erbij aan toe alsook de gedroogde tijm.
- Dit laten we gedurende een kwartiertje goed door pruttelen, wel opletten dat het niet aanbrandt, dit voorkom je door er regelmatig eens in te roeren.
- Eens de salsa klaar is doen we er nog fijngesneden basilicum onder en wat vers limoensap, afkruiden met peper en zout.
- Nu enkel nog de pasta afkoken in ruim gezouten en kokend water gedurende een 8-tal minuten voor de verse pasta. Indien u kant-en-klare pasta heeft, kookt u deze zolang als op de verpakking aangegeven staat.
Afwerking
- Dresseer de pasta in een pasta kom, werk af met de salsa van tomaat en enkele basilicumblaadjes
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief