Fetuccini, salsa van tomaat en groene kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 mooie rijpe tomaten
  • olijfolie
  • 30 g suiker
  • 3 sjalotten
  • 2 plantjes basilicum
  • ½ limoen
  • 1 potje gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 100 g Parmezaan
  • 500 g bloem
  • 2 eitjes
  • water

Bereiding

  1. Maak de verse pasta met de pasta machine of neem eventueel kant-en-klare pasta.
  2. Voor de tomatensalsa zetten we eerst een pot op met kokend water om onze tomaatjes te ontvellen.
  3. Maak een kruisje met een scherp mesje aan de onderkant van de tomaten en dompel deze gedurende een 12-tal seconden in het kokende water, verfris de tomaten hierna in koud water zodat deze stoppen met door te garen. Nu kan je de tomaten makkelijk ontvellen.
  4. eens de tomaten ontveld zijn snijden we ze in 4 en snijden we de pitjes eruit totdat we enkel het vlees overhouden en deze snijden we dan in mooie blokjes
  5. Pel en snijd de sjalot ook in mooie kleine blokjes en stoof deze aan in een pot met wat olijfolie, eens deze goed aangestoofd zijn voegen we de tomaten erbij aan toe alsook de gedroogde tijm.
  6. Dit laten we gedurende een kwartiertje goed door pruttelen, wel opletten dat het niet aanbrandt, dit voorkom je door er regelmatig eens in te roeren.
  7. Eens de salsa klaar is doen we er nog fijngesneden basilicum onder en wat vers limoensap, afkruiden met peper en zout.
  8. Nu enkel nog de pasta afkoken in ruim gezouten en kokend water gedurende een 8-tal minuten voor de verse pasta. Indien u kant-en-klare pasta heeft, kookt u deze zolang als op de verpakking aangegeven staat.

Afwerking

  1. Dresseer de pasta in een pasta kom, werk af met de salsa van tomaat en enkele basilicumblaadjes

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image