Forel op Thaise wijze

6 kleine forel ( panklaar ) zonder kop !!

Benodigdheden voor 6 personen

Marinade

  • Botje koriander
  • 100 gr gemberwortel
  • 3 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels vissaus (Thaise saus van gefermenteerde vis ook "Nam Pla" genoemd)
  • 2 stengels citroengras
  • 2 rode chilipeper

Kokos/currysaus

  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 1 blikje kokosmelk

Rijst

  • 600 gr jasmijnrijst
  • 3 eetlepels geroosterd sesamzaad

Groenten

  • 100 gr groene boontjes
  • 100 gr peultjes
  • 2 dikke wortel
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 3 rode chilipeper
  • 4 stengels bosui (lente-ui)
  • Sesamolie
  • Arachideolie

Bereiding

  1. Droog de forel goed met keukenpapier en wentel in bloem , kruid met wat grof zout ( eventueel nog de kop en staart afsnijden )
  2. Schil en snij de gember fijn , plet het citroengras en snij in stukjes , plet 2 teentjes knoflook , verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en hak ook fijn ( kan ook in een blender fijngehakt worden!), meng alles met 1 lepel sesamolie , de vissaus , sap van 2 limoenen en gehakte koriander .
  3. Bestrijk de forel binnenin met de Thaise marinade en wikkel in een bananenblad of noriblad (bewaar in de koelkast )
  4. Snij de wortel , komkommer, rode paprika en spitskool en fijne reepjes, de lente-ui fijnsnijden, kook de boontjes in gezouten water .
  5. Doe de kokosmelk met de rode currypasta en iets water in een pannetje en laat zachtjes koken .
  6. Bak de forel aan in een pan met olie en gaar verder in de oven op 180 graden 10 a 12 minuten, giet nog wat marinade er boven op .
  7. Giet de jasmijnrijst in een vergiet en spoel onder koud stromend water om het zetmeel te verwijderen, doe in een kookpot met dikke bodem en giet er het water op met het zout (1.5 gr per persoon), op 100 gr rijst = 150 ml water ( dus 600 gr rijst en 900 ml water = 9 gr zout ) kook ongeveer 12 minuten , doe er de geroosterde sesamzaadjes bij .
  8. Doe wat sesamolie met gesneden knoflook in de wok en wok de groenten snel aan , kruid met peper en zout , voor het serveren , lente-ui en koriander toevoegen .

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image