Benodigdheden voor 6 personen
6 kleine eendenborst
solo
Rode kool
- 1/2 rode kool
- 6 gedroogde vijgen
- 2 jonagold
- 140 gr boter
- 0,5 dl rode wijnazijn
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 kruidnagel
- 1 kaneelstok
Kastanjepuree
- 500 gr kastanjes (voorgekookte)
- 600 gr aardappelen bloemig
- 120 gr boter
- 3 dl melk
- peper
- zout
Saus
- 5 dl rode wijn
- 1 potje fonds van kalfs La Croix
- 3 sjalotten
- laurierblaadjes
- tijm
Bereiding
- schil en kook de aardappelen in gezouten water , doe de voorgekookte kastanjes in water en laat zacht koken op het vuur
- snij de rode kool zeer fijn met een mandoline of keukenrasp , schil de appel verwijder het klokhuis en snij in stukken, snij de vijgen ook in stukjes . Neem een klontje boter en stoof de appelen met de vijgen hierin , doe de rode kool hierbij , blus met water en de azijn , voeg nog wat suiker , kruidnagel en de kaneelstok toe , laat onder deksel gaar worden (20 minuten)
- stoof een gesneden sjalotje aan en blus met de rode wijn , de fonds , tijm ,laurier en laat inkoken , kruid af en bind eventueel met maïzena, zeef de saus door .
- pureer de aardappelen met de kastanjes , doe er de boter en melk bij , kruid met peper en zout
- bak de eendenborst in solo en kruid met peper en zout ,