Gebakken eendenborst, rode kool met gedroogde vijgen en jonagold, kastanje puree, saus van rode wijn.

Benodigdheden voor 6 personen

6 kleine eendenborst
solo

Rode kool

  • 1/2 rode kool
  • 6 gedroogde vijgen
  • 2 jonagold
  • 140 gr boter
  • 0,5 dl rode wijnazijn
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 kruidnagel
  • 1 kaneelstok

Kastanjepuree

  • 500 gr kastanjes (voorgekookte)
  • 600 gr aardappelen bloemig
  • 120 gr boter
  • 3 dl melk
  • peper
  • zout

Saus

  • 5 dl rode wijn
  • 1 potje fonds van kalfs La Croix
  • 3 sjalotten
  • laurierblaadjes
  • tijm

Bereiding

  1. schil en kook de aardappelen in gezouten water , doe de voorgekookte kastanjes in water en laat zacht koken op het vuur
  2. snij de rode kool zeer fijn met een mandoline of keukenrasp , schil de appel verwijder het klokhuis en snij in stukken, snij de vijgen ook in stukjes . Neem een klontje boter en stoof de appelen met de vijgen hierin , doe de rode kool hierbij , blus met water en de azijn , voeg nog wat suiker , kruidnagel en de kaneelstok toe , laat onder deksel gaar worden (20 minuten)
  3. stoof een gesneden sjalotje aan en blus met de rode wijn , de fonds , tijm ,laurier en laat inkoken , kruid af en bind eventueel met maïzena, zeef de saus door .
  4. pureer de aardappelen met de kastanjes , doe er de boter en melk bij , kruid met peper en zout
  5. bak de eendenborst in solo en kruid met peper en zout ,

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image