Gebakken Lamsfilet, aubergine/tomatencompote, pastilla van geitenkaas, ebly en geroosterde paprika, lamsjus met citroentijm.
Benodigdheden voor 6 personen
- 6 lamsfilet
- gedroogde oregano
- peper
- zout
- klontje boter
Pastilla
- 6 bladen brick-deeg
- 400 gr Ebly ( tarwekorrels )
- 300 gr zachte geitenkaas zonder korst
- 2 koffielepel pikante paprikapoeder of 3 koffielepels sambal
- 1 klein bokaal sacla geroosterde paprika
- 0.5 dl olijfolie
- platte peterselie
- peper
- zout
Aubergine/tomatencompte
- 1 dl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 3 grote aubergine
- 5 vleestomaten
Citroen-tijmsaus
- 3 sjalotten
- 1 potje lamsfond La Croix
- takjes verse tijm
- takjes citroentijm
- 120 gr boter
Bereiding
- Kook de tarwekorrels 10 minuten in ruim gezouten water , verfris onder koud stromend water .
- Pof de aubergine's in de oven : verpak in zilverfolie en leg in de oven of gesloten BBQ gedurende 40 minuten , haal uit de oven , laat afkoelen en verwijder de schil , hak het vruchtvlees in stukken .
- Pel ondertussen de sjalot en de knoflook , snij fijn , hak de peterselie .
- Giet de lamsfond in een pannetje met de 2 soorten tijm , laat inkoken tot de helft , kruid af .
- Emondeer de tomaten door een inkeping te maken , in kokend water enkele seconden onderdompelen en verfrissen in ijswater , verwijder het vel en snij de tomaten in vier , haal de pitjes eruit en snij in kleine stukjes .
- Snij de geroosterde paprika in stukken , doe de geitenkaas in een kom en meng deze met de paprika , peterselie , gekookte tarwekorrels , wat olijfolie, paprikapoeder , peper en zout .
- Stoof het sjalotje met de knoflook aan in olijfolie en voeg de aubergine en tomaat toe en laat zachtjes garen .
- Leg een vel brick op het werkvlak en smeer in met olijfolie, schep er de geitenkaas op en maak er een pakketje van , bak in een pan met olijfolie mooi bruin , draai de pastilla af en toe om .
- Bak de lamsfilet in boter en kruid met peper en zout , werk de saus af met wat gezouten boter en mix met de blender .
- Werk af met poeder van gedroogde olijven en krokante kappertjes