Gebakken Lamsfilet, aubergine/tomatencompote

Gebakken Lamsfilet, aubergine/tomatencompote, pastilla van geitenkaas, ebly en geroosterde paprika, lamsjus met citroentijm.

Benodigdheden voor 6 personen

  • 6 lamsfilet
  • gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • klontje boter

Pastilla

  • 6 bladen brick-deeg
  • 400 gr Ebly ( tarwekorrels )
  • 300 gr zachte geitenkaas zonder korst
  • 2 koffielepel pikante paprikapoeder of 3 koffielepels sambal
  • 1 klein bokaal sacla geroosterde paprika
  • 0.5 dl olijfolie
  • platte peterselie
  • peper
  • zout

Aubergine/tomatencompte

  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 3 grote aubergine
  • 5 vleestomaten

Citroen-tijmsaus

  • 3 sjalotten
  • 1 potje lamsfond La Croix
  • takjes verse tijm
  • takjes citroentijm
  • 120 gr boter

Bereiding

  1. Kook de tarwekorrels 10 minuten in ruim gezouten water , verfris onder koud stromend water .
  2. Pof de aubergine's in de oven : verpak in zilverfolie en leg in de oven of gesloten BBQ gedurende 40 minuten , haal uit de oven , laat afkoelen en verwijder de schil , hak het vruchtvlees in stukken .
  3. Pel ondertussen de sjalot en de knoflook , snij fijn , hak de peterselie .
  4. Giet de lamsfond in een pannetje met de 2 soorten tijm , laat inkoken tot de helft , kruid af .
  5. Emondeer de tomaten door een inkeping te maken , in kokend water enkele seconden onderdompelen en verfrissen in ijswater , verwijder het vel en snij de tomaten in vier , haal de pitjes eruit en snij in kleine stukjes .
  6. Snij de geroosterde paprika in stukken , doe de geitenkaas in een kom en meng deze met de paprika , peterselie , gekookte tarwekorrels , wat olijfolie, paprikapoeder , peper en zout .
  7. Stoof het sjalotje met de knoflook aan in olijfolie en voeg de aubergine en tomaat toe en laat zachtjes garen .
  8. Leg een vel brick op het werkvlak en smeer in met olijfolie, schep er de geitenkaas op en maak er een pakketje van , bak in een pan met olijfolie mooi bruin , draai de pastilla af en toe om .
  9. Bak de lamsfilet in boter en kruid met peper en zout , werk de saus af met wat gezouten boter en mix met de blender .
  10. Werk af met poeder van gedroogde olijven en krokante kappertjes

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image