Gebakken zalm, bearnaise, en waterkerspuree

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets van 150 g /stuk
  • 12 aardappelen (zachtkokende of frietaardappelen)
  • 200 g boter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 bussels waterkers
  • 4 eidooiers
  • 4 el dragonazijn
  • 4 el water
  • 140 g boter (in klontjes gesneden)
  • 1 bussel dragon
  • 1 bussel kervel

Bereiding:

Aardappelpuree:

  1. Schil de aardappelen, snijd in twee, doe ze in een pot met water en kook deze gaar.
  2. Passeer de aardappelen door een passe-vite en werk op met wat boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Werk tenslotte af door er de gewassen waterkers onder te mengen.

Bearnaisesaus:

  1. Klop de eidooiers met de azijn en het water los in een pot. Kruid het mengsel met peper en zout.
  2. Zet de pot op een matig vuurtje en klop luchtig tot het mengsel een goede binding heeft, als dit te warm wordt stollen de eidooiers en is de bearnaisesaus geschift.
  3. Neem de pot van het vuur. Roer de klontjes koude boter onder de saus tot ze helemaal gesmolten zijn.
  4. Snijd de dragon en de kervel fijn en breng de saus hiermee op smaak.

Zalm:

  1. Verwarm de oven voor op 120°c.
  2. Snijd de zalm in 4 porties van 150 g/stuk en bak deze aan in een hete pan met wat olijfolie.
  3. Steek de zalm in de oven gedurende minuten op 120°c.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image