Gebakken zalm, bearnaise, en waterkerspuree
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets van 150 g /stuk
- 12 aardappelen (zachtkokende of frietaardappelen)
- 200 g boter
- scheutje melk
- peper en zout
- nootmuskaat
- 2 bussels waterkers
- 4 eidooiers
- 4 el dragonazijn
- 4 el water
- 140 g boter (in klontjes gesneden)
- 1 bussel dragon
- 1 bussel kervel
Bereiding:
Aardappelpuree:
- Schil de aardappelen, snijd in twee, doe ze in een pot met water en kook deze gaar.
- Passeer de aardappelen door een passe-vite en werk op met wat boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Werk tenslotte af door er de gewassen waterkers onder te mengen.
Bearnaisesaus:
- Klop de eidooiers met de azijn en het water los in een pot. Kruid het mengsel met peper en zout.
- Zet de pot op een matig vuurtje en klop luchtig tot het mengsel een goede binding heeft, als dit te warm wordt stollen de eidooiers en is de bearnaisesaus geschift.
- Neem de pot van het vuur. Roer de klontjes koude boter onder de saus tot ze helemaal gesmolten zijn.
- Snijd de dragon en de kervel fijn en breng de saus hiermee op smaak.
Zalm:
- Verwarm de oven voor op 120°c.
- Snijd de zalm in 4 porties van 150 g/stuk en bak deze aan in een hete pan met wat olijfolie.
- Steek de zalm in de oven gedurende minuten op 120°c.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief