Gegrilde asperges met kip en daslook

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 dikke witte asperge
  • 250 g daslook
  • 4 kipfilets met vel
  • kipkruiden
  • peper en zout
  • boter
  • enkele blaadjes jonge spinazie
  • 5 dl bruine kippenfond
  • 4 dl room
  • 1 sjalot
  • mosterd
  • 12 gekookte aardappels
  • arachide olie

Bereiding

Kipfilets:

  1. Kruid de kipfilets langs beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
  2. Bak de kipfilets mooi goudbruin langs beide kanten in een bakpan met een klontje boter.
  3. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze even op een bord.
  4. Doe een extra klontje boter in de pan en doe hierin een fijngesnipperd sjalotje en bak deze zachtjes aan. Voeg nu de bruine kippenfond toe en laat goed inkoken. Eens deze goed ingekookt is kan de room erbij. Laat dit ook mooi inkoken totdat je een mooie sausdikte hebt. Voeg nu naar eigen smaak wat mosterd toe en kruid eventueel nog af met peper en zout. Leg de kipfilet terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje verder garen.

Aardappels:

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water.

Asperges:

  1. Schil de asperges totdat er geen vezels meer aan zitten.
  2. Kook ze beetgaar in gezouten kokend water gedurende een 3-tal minuutjes.
  3. Verfris ze nu op koud water.
  4. Dep de asperges droog en smeer ze in met wat arachide olie.
  5. Zet een grilpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Gril de asperges mooi langs 2 kanten en kruid met wat peper en zout.

Daslook:

  1. Snijd de steeltjes wat bij van de daslook en was deze heel grondig in koud water.
  2. Dep wat droog en bak de daslook kort aan in een grote hete pan met een klontje boter.
  3. Kruid af met wat peper en zout.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image