Gegrilde asperges met kip en daslook

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 dikke witte asperge
  • 250 g daslook
  • 4 kipfilets met vel
  • kipkruiden
  • peper en zout
  • boter
  • enkele blaadjes jonge spinazie
  • 5 dl bruine kippenfond
  • 4 dl room
  • 1 sjalot
  • mosterd
  • 12 gekookte aardappels
  • arachide olie

Bereiding

Kipfilets:

  1. Kruid de kipfilets langs beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
  2. Bak de kipfilets mooi goudbruin langs beide kanten in een bakpan met een klontje boter.
  3. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze even op een bord.
  4. Doe een extra klontje boter in de pan en doe hierin een fijngesnipperd sjalotje en bak deze zachtjes aan. Voeg nu de bruine kippenfond toe en laat goed inkoken. Eens deze goed ingekookt is kan de room erbij. Laat dit ook mooi inkoken totdat je een mooie sausdikte hebt. Voeg nu naar eigen smaak wat mosterd toe en kruid eventueel nog af met peper en zout. Leg de kipfilet terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje verder garen.

Aardappels:

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water.

Asperges:

  1. Schil de asperges totdat er geen vezels meer aan zitten.
  2. Kook ze beetgaar in gezouten kokend water gedurende een 3-tal minuutjes.
  3. Verfris ze nu op koud water.
  4. Dep de asperges droog en smeer ze in met wat arachide olie.
  5. Zet een grilpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Gril de asperges mooi langs 2 kanten en kruid met wat peper en zout.

Daslook:

  1. Snijd de steeltjes wat bij van de daslook en was deze heel grondig in koud water.
  2. Dep wat droog en bak de daslook kort aan in een grote hete pan met een klontje boter.
  3. Kruid af met wat peper en zout.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image