Gegrilde asperges met kip en daslook
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 dikke witte asperge
- 250 g daslook
- 4 kipfilets met vel
- kipkruiden
- peper en zout
- boter
- enkele blaadjes jonge spinazie
- 5 dl bruine kippenfond
- 4 dl room
- 1 sjalot
- mosterd
- 12 gekookte aardappels
- arachide olie
Bereiding
Kipfilets:
- Kruid de kipfilets langs beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
- Bak de kipfilets mooi goudbruin langs beide kanten in een bakpan met een klontje boter.
- Haal de kipfilets uit de pan en leg ze even op een bord.
- Doe een extra klontje boter in de pan en doe hierin een fijngesnipperd sjalotje en bak deze zachtjes aan. Voeg nu de bruine kippenfond toe en laat goed inkoken. Eens deze goed ingekookt is kan de room erbij. Laat dit ook mooi inkoken totdat je een mooie sausdikte hebt. Voeg nu naar eigen smaak wat mosterd toe en kruid eventueel nog af met peper en zout. Leg de kipfilet terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje verder garen.
Aardappels:
- Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water.
Asperges:
- Schil de asperges totdat er geen vezels meer aan zitten.
- Kook ze beetgaar in gezouten kokend water gedurende een 3-tal minuutjes.
- Verfris ze nu op koud water.
- Dep de asperges droog en smeer ze in met wat arachide olie.
- Zet een grilpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Gril de asperges mooi langs 2 kanten en kruid met wat peper en zout.
Daslook:
- Snijd de steeltjes wat bij van de daslook en was deze heel grondig in koud water.
- Dep wat droog en bak de daslook kort aan in een grote hete pan met een klontje boter.
- Kruid af met wat peper en zout.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief