Gegrilde filet van ree met mirabellen, witlof en pompoen-crème, wild-jus met steranijs en sinas.
Benodigdheden voor 6 personen
Gebraiseerd witlof
- 900 gr ree filet
- 6 pijlen witlof
- klontje boter
- xeresazijn
- peper
- zout
Mirabellen op vocht
Wildsaus
- 1 potje wildjus La Croix
- 2 steranijs
- 1 sinaasappel
- 1 lepel stroop
- peper
- zout
Crème pompoen
- 1 fles pompoen
- 50 gr boter
- 1 dl room
- peper
- zout
Bereiding
- schil de pompoen , snij in stukken en kook in gezouten water ( 16 minuten )
- smelt een klont boter en kleur het witlof hierin , kruid met peper en zout en besprenkel met de xeresazijn .
- giet de wildfonds met een lepel stroop , gesneden sinaasappel en de steranijs in een pannetje en laat inkoken , kruid af met peper en zout , bind eventueel met maizena expres , zeef de saus door .
- snij nootjes van het ree en grill , kruid met peper en zout , hou het vlees warm , warm de mirabellen op in eigen vocht .
- blender de pompoen met de room boter tot een smeuige crème , kruid met peper en zout .
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief