Gegrilde kalfsoester, salade van rode biet, rode eikenbladsla en radijzen
Ingrediënten voor 4 :
- 800 g kalfsoester
- salade:
- 1 rode eikenblad sla
- 4 gekookte rode bieten
- 80 g rode bieten scheuten
- 1 bussel radijzen
- 30 ml frambozenazijn
- 80 ml olijfolie
- 30 ml notenolie
- krielaardappelen:
- 320 g krielaardappeltjes
- enkele takjes tijm
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- olijfolie
Bereiding
- Krielaardappelen: Was de krielaardappelen en snijd ze in 2. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, peper, zout enkele takjes tijm, een fijngesneden rode ui en de tenen knoflook.
- Bak de krielaardappelen gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Salade: Was de rode eikenblad sla en trek de bladeren wat van elkaar.
- Snijd de rode bieten in blokjes.
- Was de radijzen en snijd deze in plakjes.
- Maak een vinaigrette van de frambozenazijn, olijfolie en notenolie. Kruid af met peper en zout.
- Meng alles nu mooi onder elkaar en werk af met de vinaigrette.
- kalfsoester: Verwarm een grillpan op het vuur tot deze zeer heet is.
- Smeer de kalfsoester in met wat olie en kruid met peper en zout.
- Grill de kalfsoester nu gedurende een 2-tal minuten aan elke kant.
- Laat het vlees even rusten en snijd het in plakken.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief