Benodigdheden
- 500 g zwarte quinoa
- Olijfolie
- 250 g Parmezaan (blok)
- 2 varkenskronen met 2 beentjes
- Rozemarijn
- 1 bol look
- 2 citroenen
- 100 g slakjes
- 1 el zilveruitjes
- 1 el zachte mosterd
- 250 g rucola
- 500 g kerstrostomaten
- 8 appelkappertjes
- Bbq schaaltje.....
Bereidingswijze:
Quinoa
- Quinoa goed spoelen.
- Koken in ruim koud water met zout, klein 20 tal minuten koken, afgieten en opwerken met parmezaan en boter.
- Kruiden met peper en zout.
Varkenskronen
- Vlees op kamertemperatuur laten komen.
- Kruiden met peper, zout en olijfolie.
- Kort bakken op de bbq (enkel aankleuren).
- Vlees dan verder garen op de bbq gedurende 30 min op 140 tot 150°C.
Dressing
- Olijfolie in de pan gieten.
- Enkele takken rozemarijn, 3 teentjes kapot geklopte look en wat schil van citroen erbij doen.
- 5 minuten zachtjes laten trekken.
- Afblussen met citroensap en zeven.
- Mosterd erbij doen en mixen.
- De slakjes, zilveruitjes en kappertjes er dan bij doen.
- Rucola goed wassen en afwerken met olijfolie, peper en zout.
Zongedroogde tomaatjes
- Tomaten halveren en de pitjes verwijderen.
- Goed kruiden met peper en zout, look en fijngehakte rozemarijn.
- Overgieten met olijfolie.
- Konfijten op de bbq op niet te hoge temperatuur. (1 à 2 uur)
Serveren
- Vlees in escaloppes snijden.
- Een streepje van de quinoa op het bord dresseren.
- Daartegen het vlees met een beetje dressing leggen.
- Afwerken met de tomaatjes en enkele blaadjes rucola.