gegrilde varkenskroon met quinoa

Benodigdheden

  • 500 g zwarte quinoa
  • Olijfolie
  • 250 g Parmezaan (blok)
  • 2 varkenskronen met 2 beentjes
  • Rozemarijn
  • 1 bol look
  • 2 citroenen
  • 100 g slakjes
  • 1 el zilveruitjes
  • 1 el zachte mosterd
  • 250 g rucola
  • 500 g kerstrostomaten
  • 8 appelkappertjes
  • Bbq schaaltje.....

Bereidingswijze:

Quinoa

  1. Quinoa goed spoelen.
  2. Koken in ruim koud water met zout, klein 20 tal minuten koken, afgieten en opwerken met parmezaan en boter.
  3. Kruiden met peper en zout.

Varkenskronen

  1. Vlees op kamertemperatuur laten komen.
  2. Kruiden met peper, zout en olijfolie.
  3. Kort bakken op de bbq (enkel aankleuren).
  4. Vlees dan verder garen op de bbq gedurende 30 min op 140 tot 150°C.

Dressing

  1. Olijfolie in de pan gieten.
  2. Enkele takken rozemarijn, 3 teentjes kapot geklopte look en wat schil van citroen erbij doen.
  3. 5 minuten zachtjes laten trekken.
  4. Afblussen met citroensap en zeven.
  5. Mosterd erbij doen en mixen.
  6. De slakjes, zilveruitjes en kappertjes er dan bij doen.
  7. Rucola goed wassen en afwerken met olijfolie, peper en zout.

Zongedroogde tomaatjes

  1. Tomaten halveren en de pitjes verwijderen.
  2. Goed kruiden met peper en zout, look en fijngehakte rozemarijn.
  3. Overgieten met olijfolie.
  4. Konfijten op de bbq op niet te hoge temperatuur. (1 à 2 uur)

Serveren

  1. Vlees in escaloppes snijden.
  2. Een streepje van de quinoa op het bord dresseren.
  3. Daartegen het vlees met een beetje dressing leggen.
  4. Afwerken met de tomaatjes en enkele blaadjes rucola.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image