Benodigdheden voor 10 personen
- Everzwijnfilet/gebraad 2 kg
- Lak: soya, mirin (japanse kookwijn), sake, chili-looksaus, sesamolie en honing
- Eekhoornbrood 500 gr
- Trompet de la mort 500 gr
- Gezouten spekblokjes "Detry"
- Spelt spaghetti van "Soubry" 500 gr
- Lente ui
- Kippenbouillon "La Croix"
- Oestersaus
- Sake
- Bister
Werkwijze:
- De paddenstoelen zorgvuldig zuiver maken.
- Voor de lak meng je alle ingrediënten en breng deze aan de kook.
- Laat even afkoelen
- Wrijf het everzwijngebraad lichtjes in. Zet gedurende 15 minuten op 140°C in de oven. Na 5 minuten herhaaldelijk opnieuw lakken. Na gaartijd even laten rusten op een warme plek.
- Spaghetti afkoken in ruim gezouten water.
- Spek in blokjes snijden en krokant bakken zonder vetstof
- De paddenstoelen aanbakken met look, blussen met sake en gevogeltebouillon. Even reduceren. Afwerken met wat oestersaus en fijn gesneden lente ui.
- Pasta toevoegen en goed mengen.
- Onmiddellijk opdienen.