Gerstensoep met garnalen

Dit gerecht brengt de traditionele en de moderne keuken samen. We maken een chorba of soep met balboula of gemalen gerst, stukjes groenten en met garnalen.

Voor de soep

  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 rode paprika's
  • 2 tomaten
  • 100 gram groene olijven
  • 1 wortel
  • 150 gram prinsessenbonen
  • 1 courgette
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 liter water
  • 200 gram gerstgriesmeel
  • zout en peper
  • 1 eetlepel koriander en peterselie
  • 150 gram gepelde garnalen

Voor de tajine van kippenlevertjes

  • 400 gram kippenlever
  • koriander en peterseliesteeltjes
  • 1 laurierblaadje
  • drie eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de chermoulasaus

  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bosje koriander en peterselie
  • ¼ gekonfijte citroen
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 lepeltje harissa

Bereidingswijze Soep

  1. Fruit de ui in olijfolie en zonnebloemolie
  2. Voeg een teentje knoflook toe
  3. Doe een eetlepel geconcentreerde tomatenpuree bij de ui en laat goed sudderen
  4. Neem verse tomaten, rasp ze en doe ze bij de ui in de pan
  5. Laat de balboula ondertussen weken in lauw water zodat hij mals en zacht kan worden, zo zal de soep vlugger klaar zijn
  6. Voeg vervolgens de groenten toe aan de ui en de tomaten
  7. Schil eerst de wortel, haal het hart eruit en snij in blokjes
  8. Snij prinsessenboontjes in stukken
  9. Vervolgens de courgette
  10. Eventueel ook nog witte kool
  11. Voeg anderhalve liter water toe en dek de pan af om te laten koken
  12. Doe er een laurierblaadje bij
  13. Laat de soep eerst wat koken en voeg dan zout, peper en kruiden toe naar smaak
  14. Voeg de balboula of gerst toe aan de soep als ze begint te koken
  15. Doe de garnalen erbij wanneer de balboula en de groenten goed gekookt zijn, na ongeveer 10 minuten
  16. Als de soep klaar is voeg dan verse fijngehakte koriander en peterselie toe
  17. Vervolgens zout, peper en misschien wat komijn

Bereidingswijze Tajine met kippenlevertjes

  1. Kook de kippenlevertjes een minuutje in een beetje water, zo verwijder je het bloed
  2. Het beetje bloed dat achterblijft wordt ook nog verwijderd zodat we een propere saus krijgen
  3. Maak vervolgens de saus/chermoula klaar
  4. Doe koriander- en peterselieblaadjes in een blender
  5. Voeg 2 tot 3 knoflookteentjes toe
  6. Neem een stukje gekonfijte citroen, verwijder de pitjes
  7. Voeg azijn toe, 2 eetlepels
  8. En wat olijfolie en pikante of zoete harissa
  9. Vervolgens komijn en een eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  10. Neem een schaal om de saus in te gieten
  11. Snij de kippenlevertjes in 2 stukken en verwijder overtollige stukjes vel
  12. Laat de kippenlevertjes marineren in de saus/chermoula van kruiden
  13. Neem een tajine en leg een bedje van koriander- en peterseliesteeltjes op de bodem, zodat het eten niet zal aanbranden
  14. Schik de kippenlevertjes in de tajine
  15. Voeg 2 tot 3 eetlepels water toe
  16. Vervolgens een beetje citroen en groene olijven
  17. Een laurierblaadje aan de zijkant, voor extra smaak
  18. En een beetje olijfolie
  19. Dek de tajine af en laat garen ongeveer 30 minuten voor het opdienen

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image