Vandaag maken we lekkere gebraden piepkuikens gevuld met rijstvermicelli, met gekonfijte citroen en pikante harissa.
Benodigdheden:
- Piepkuikens
- Olijfolie
- Geconcentreerde tomatenpuree
- Pikante harissa
- Water
- Knoflook
- KorianderGroene en/of rode paprika
- Groene en/of rode paprika
- Rijsvermicelli
- Kurkumapoeder
- Komijnpoeder
- Zout
- Mosterd
- Geklaarde boter
- Kippenbouillon
- Gebroken groene olijven zonder pit
- Gekonfijte citroen
- Peterselie
- Gemberpoeder
Bereidingswijze:
- Doe olijfolie in een pan.
- Voeg ongeveer 1 theelepel geconcentreerde tomatenpuree toe en een beetje pikante harissa.
- Leng de tomatensaus, harissa en olijfolie aan met een beetje water.
- Laat alles goed smelten en voeg een knoflookteentje en wat koriander toe.
- Kook alle ingrediënten op een zacht vuurtje.
- Snij de groene en/of rode paprika in kleine stukjes en voeg deze toe. Je kan de paprika ook grillen of frituren, schillen en fijn snijden.
- Laat de paprika even stoven.
- Week de rijsvermicelli in een beetje lauw water en doe ze daarna in de pan.
- Kruid het geheel met kurkumapoeder, komijnpoeder en zout.
- Meng alles goed door elkaar, zet het vuur af en laat alles afkoelen.
- Meng een beetje mosterd met geklaarde boter en smeer dit aan de binnenkant van de piepkuikens.
- Smeer wat van het mengsel dat je net hebt gemaakt tussen het vel en het vlees van de piepkuikens.
- Bak de piepkuikens gedurende een halfuur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Snij wat knoflook en gekonfijte citroen in stukjes.
- Pers een knoflookteentje in een pan en voeg de schil van de gekonfijte citroen toe.
- Giet vervolgens de kippenbouillon in de pan. Je kan kiezen tussen verse bouillon of bouillonblokjes.
- Voeg de olijven toe aan de bouillon.
- Kruid met een beetje komijn, een theelepel paprika, een theelepel kurkumapoeder en een beetje gemberpoeder.
- Voeg fijngehakte koriander en peterselie toe.
- Doe vervolgens wat geklaarde boter en een beetje harissa erbij, naar smaak.
- Voeg als laatste een lepel olijfolie toe.
- Dek de pan af en laat de olijven garen.
- Dien de gebraden piepkuikens op samen met de olijvensaus en versier met stukjes gekonfijte citroen.
Smakelijk ! ! !