Haantjes gevuld met vermicelli van rijst

Vandaag maken we lekkere gebraden piepkuikens gevuld met rijstvermicelli, met gekonfijte citroen en pikante harissa.

Benodigdheden:

  • Piepkuikens
  • Olijfolie
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • Pikante harissa
  • Water
  • Knoflook
  • KorianderGroene en/of rode paprika
  • Groene en/of rode paprika
  • Rijsvermicelli
  • Kurkumapoeder
  • Komijnpoeder
  • Zout
  • Mosterd
  • Geklaarde boter
  • Kippenbouillon
  • Gebroken groene olijven zonder pit
  • Gekonfijte citroen
  • Peterselie
  • Gemberpoeder

Bereidingswijze:

  1. Doe olijfolie in een pan.
  2. Voeg ongeveer 1 theelepel geconcentreerde tomatenpuree toe en een beetje pikante harissa.
  3. Leng de tomatensaus, harissa en olijfolie aan met een beetje water.
  4. Laat alles goed smelten en voeg een knoflookteentje en wat koriander toe.
  5. Kook alle ingrediënten op een zacht vuurtje.
  6. Snij de groene en/of rode paprika in kleine stukjes en voeg deze toe. Je kan de paprika ook grillen of frituren, schillen en fijn snijden.
  7. Laat de paprika even stoven.
  8. Week de rijsvermicelli in een beetje lauw water en doe ze daarna in de pan.
  9. Kruid het geheel met kurkumapoeder, komijnpoeder en zout.
  10. Meng alles goed door elkaar, zet het vuur af en laat alles afkoelen.
  11. Meng een beetje mosterd met geklaarde boter en smeer dit aan de binnenkant van de piepkuikens.
  12. Smeer wat van het mengsel dat je net hebt gemaakt tussen het vel en het vlees van de piepkuikens.
  13. Bak de piepkuikens gedurende een halfuur in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  14. Snij wat knoflook en gekonfijte citroen in stukjes.
  15. Pers een knoflookteentje in een pan en voeg de schil van de gekonfijte citroen toe.
  16. Giet vervolgens de kippenbouillon in de pan. Je kan kiezen tussen verse bouillon of bouillonblokjes.
  17. Voeg de olijven toe aan de bouillon.
  18. Kruid met een beetje komijn, een theelepel paprika, een theelepel kurkumapoeder en een beetje gemberpoeder.
  19. Voeg fijngehakte koriander en peterselie toe.
  20. Doe vervolgens wat geklaarde boter en een beetje harissa erbij, naar smaak.
  21. Voeg als laatste een lepel olijfolie toe.
  22. Dek de pan af en laat de olijven garen.
  23. Dien de gebraden piepkuikens op samen met de olijvensaus en versier met stukjes gekonfijte citroen.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image