Hindegebraad, jonge wortel en specerijen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 g hindegebraad
  • 24 jonge loofwortels
  • 1 dikke wortel
  • amandelkroketjes
  • enkele klontjes boter
  • komijnpoeder
  • sherry azijn
  • 500 ml wildfond of eventueel kalfsfond
  • 100 ml rode porto
  • enkele klontjes boter

Bereiding:

Hinde:

  1. Kleur het hindegebraad aan in een bakpan tot ze aan beide zijde mooi gekleurd zijn en steek in een voorverwarmde oven van 60°c gedurende 1,5 uur.

Wortel:

  1. Schil de loofworteltjes met een dunschiller en snijd er 12 van in grove stukken. 
  2. Stoof deze aan in een pot met wat boter en kruid met de komijnpoeder, peper en zout.
  3. Zet de worteltjes onder met wat water en laat ze goed gaarkoken.
  4. Doe de worteltjes in de blender en mix tot een gladde crème.
  5. Kook de overige 12 worteltjes beetgaar in een pot met kokend water en verfris daarna op koud water zodat de garing stopt.
  6. Snijd de grote wortel in dunne schijfjes en steek de schijfjes uit met een uitsteekvormpje. Marineer de wortelschijfjes met wat sherryazijn, peper en zout.

Saus:

  1. Kook de wildfond in met de rode porto en werk af met enkele klontjes boter

Afwerking:

  1. Bak de voorgegaarde loofwortels nog in wat bruisende boter en kruid met peper en zout.
  2. Bak de amandelkroketjes in de friteuse mooi goudbruin.
  3. Snijd het hindegebraad in dunne plakjes, kruid met grof gemalen zwarte peper en fleur de sel en verdeel over de borden.
  4. Werk af met de crème van wortel, de loofworteltjes, de gemarineerde wortelschijfjes en serveer hierbij de amandelkroketjes.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image