Hindegebraad, jonge wortel en specerijen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 800 g hindegebraad
- 24 jonge loofwortels
- 1 dikke wortel
- amandelkroketjes
- enkele klontjes boter
- komijnpoeder
- sherry azijn
- 500 ml wildfond of eventueel kalfsfond
- 100 ml rode porto
- enkele klontjes boter
Bereiding:
Hinde:
- Kleur het hindegebraad aan in een bakpan tot ze aan beide zijde mooi gekleurd zijn en steek in een voorverwarmde oven van 60°c gedurende 1,5 uur.
Wortel:
- Schil de loofworteltjes met een dunschiller en snijd er 12 van in grove stukken.
- Stoof deze aan in een pot met wat boter en kruid met de komijnpoeder, peper en zout.
- Zet de worteltjes onder met wat water en laat ze goed gaarkoken.
- Doe de worteltjes in de blender en mix tot een gladde crème.
- Kook de overige 12 worteltjes beetgaar in een pot met kokend water en verfris daarna op koud water zodat de garing stopt.
- Snijd de grote wortel in dunne schijfjes en steek de schijfjes uit met een uitsteekvormpje. Marineer de wortelschijfjes met wat sherryazijn, peper en zout.
Saus:
- Kook de wildfond in met de rode porto en werk af met enkele klontjes boter
Afwerking:
- Bak de voorgegaarde loofwortels nog in wat bruisende boter en kruid met peper en zout.
- Bak de amandelkroketjes in de friteuse mooi goudbruin.
- Snijd het hindegebraad in dunne plakjes, kruid met grof gemalen zwarte peper en fleur de sel en verdeel over de borden.
- Werk af met de crème van wortel, de loofworteltjes, de gemarineerde wortelschijfjes en serveer hierbij de amandelkroketjes.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief