In bier gemarineerde ribbetjes met salade van granen en shiitake
Benodigdheden
Marinade:
- 1 citroen
- 1 el gehakte oregano
- 1 el gehakte munt
- 1 flesje stoutbier
- peper en zout
- 1 l kippenbouillon
- 1 flesje stout bier
- Olijfolie
- 500 g shiitake
- 100 g sjalotten
- Platte peterselie
- boter
- 100 g zwarte quinoa
- 100 g blonde quinoa
- 100 g bulgur
Zaden
- Quinoa goed spoelen.
- Ruim kippenbouillon aan de kook brengen, zaden toevoegen en ongeveer 15 minuten laten koken tot ze beetgaar zijn.
- Grondig afspoelen in een zeef en op het laatste moment opstoven met wat boter. Kruiden met peper en zout.
Ribbetjes
- Ribben minstens 1 uur voorgaren in stoomoven of pocheren in licht gezouten water.
- Ribben marineren met de bovenstaande ingrediënten gedurende een uur, bij voorkeur in de koelkast.
- De ribben kleuren op de BBQ, zo'n 4 minuten op beide zijden.
Escabèche van shiitake
- Shiitake in plakjes snijden.
- De paddestoelen stoven in olijfolie met de gesnipperde sjalot. Kruiden met peper, zout en afblussen met wat stoutbier. Het bier volledig laten wegkoken en afwerken met fijngesneden platte peterselie.
Serveren
- Maak met behulp van een serveerring torentjes van de granen en de paddestoelen. Serveer er de doorgesneden ribbetjes naast en versier met een takje rozemarijn.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief