Kalfszwezerik - knolselder - bleekselder - koffie - proteabrood

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 g kalfszwezerik of ander kalfsvlees
  • 1/2 knolselder
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 sjalotten
  • Gemalen koffie
  • Steranijs
  • Kalfsfonds 0,5 liter
  • Zure room
  • Selderijzout
  • Zoetzuur
  • Oud brood voor crumble
  • 1 teen look
  • Parijse witte champignon 100 g
  • Boter

Bereidingswijze

  1. De zwezeriken spoelen in licht gezouten water en garen onder het kookpunt gedurende een 20 tal minuten.
  2. Verfrissen in ijswater en op keukenrol in de frigo plaatsen.
  3. De knolselder schillen en in gewenste dikte snijden.
  4. Deze garen in voldoende boter.
  5. De bleekselder wassen en fijnsnijden.
  6. De gemalen koffie en steranijs aanstoven met de fijngesneden sjalotjes.
  7. Parijse witte en selder blussen met de kalfsfonds en laten reduceren.
  8. Het oud brood met de geplette look in de oven plaatsen.
  9. Wanneer de knolselder nog 30 min nodig heeft, brood verkruimelen tot fijnere stukken.
  10. De zwezeriken pellen en portioneren zodat we ze kunnen bakken in ruime boter.
  11. De bleekselder aanmaken met de zoetzuur.
  12. Dresseren maar.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image