Kalkoenlapjes met rozemarijn-krieltjes, groene salade van boontjes, waterkers, rucola en sjalotten-kappertjesdressing
Benodigdheden voor 6 personen
Gepaneerde kalkoenlapjes
- 6 x 150 gr kalkoenlapjes van de filet , of de filet op zijn geheel
- 300 gr paneermeel of Panko
- 4 eieren
- 150 gr bloem
- peper
- zout
- 2 soeplepels gemengde gedroogde kruiden (tijm, salie, oregano)
- 200 gr boter
Rozemarijn-aardappelen
- 30 stuks kleine krielaardappel in de schil
- grof zeezout
- enkele takjes rozemarijn
- 2 citroenen
Groene salade
- 300 gr fijne groene boontjes
- 1 botje rucola
- 2 botjes waterkers
Sjalotten/kappertjes dressing
- 5 sjalotten
- 1 dl xeres azijn
- 3 dl olijfolie
- 3 eetlepels kappertjes
Bereiding
- Kook de krieltjes in water. ( 20 minuten )
- Snij de kalkoenfilet in dunne lapjes , meng het paneermeel met rasp van 2 citroenen , de mengeling gedroogde kruiden , zout en witte peper .
- Klop 3 eieren los met een vork of garde , kruid met een beetje zout .
- Wentel de kalkoenlapjes eerst in de bloem , door het eimengsel en dan door het paneermeel met de gedroogde kruiden , zet in de koelkast tot gebruik .
- Haal de blaadjes af van de rozemarijntak en mix met het grof zout in de blender .
- Kook de boontjes in kokend gezouten water , giet af en verfris onder koud stromend water .
- Snij de krieltjes doormidden .
- Snij de geschilde sjalotten zeer fijn , bak aan in een lepel olijfolie tot ze mooi kleuren , blus met de xeres-azijn en giet er verder de rest van de olijfolie op doe er ook 2 lepels kappertjes bij , kruid met peper en zout en laat de vinaigrette afkoelen
- Bak de krieltjes in olijfolie , kruid met het rozemarijn-zout en peper van de molen , ondertussen ook het vlees bakken in bruisende boter
- Bak het vlees in boter in een pan mooi bruin
- Meng de rucola met de boontjes en de waterkers en doe er vinaigrette op .
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief