Kalkoenlapjes met rozemarijn-krieltjes, groene salade van boontjes, waterkers, rucola en sjalotten-kappertjesdressing

Benodigdheden voor 6 personen

Gepaneerde kalkoenlapjes

  • 6 x 150 gr kalkoenlapjes van de filet , of de filet op zijn geheel 
  • 300 gr paneermeel of Panko
  • 4 eieren
  • 150 gr bloem
  • peper
  • zout
  • 2 soeplepels gemengde gedroogde kruiden (tijm, salie, oregano)
  • 200 gr boter

Rozemarijn-aardappelen

  • 30 stuks kleine krielaardappel in de schil
  • grof zeezout
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 citroenen

Groene salade

  • 300 gr fijne groene boontjes
  • 1 botje rucola
  • 2 botjes waterkers

Sjalotten/kappertjes dressing

  • 5 sjalotten
  • 1 dl xeres azijn
  • 3 dl olijfolie
  • 3 eetlepels kappertjes

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in water. ( 20 minuten )
  2. Snij de kalkoenfilet in dunne lapjes , meng het paneermeel met rasp van 2 citroenen , de mengeling gedroogde kruiden , zout en witte peper .
  3. Klop 3 eieren los met een vork of garde , kruid met een beetje zout .
  4. Wentel de kalkoenlapjes eerst in de bloem , door het eimengsel en dan door het paneermeel met de gedroogde kruiden , zet in de koelkast tot gebruik .
  5. Haal de blaadjes af van de rozemarijntak en mix met het grof zout in de blender .
  6. Kook de boontjes in kokend gezouten water , giet af en verfris onder koud stromend water .
  7. Snij de krieltjes doormidden .
  8. Snij de geschilde sjalotten zeer fijn , bak aan in een lepel olijfolie tot ze mooi kleuren , blus met de xeres-azijn en giet er verder de rest van de olijfolie op doe er ook 2 lepels kappertjes bij , kruid met peper en zout en laat de vinaigrette afkoelen
  9. Bak de krieltjes in olijfolie , kruid met het rozemarijn-zout en peper van de molen , ondertussen ook het vlees bakken in bruisende boter
  10. Bak het vlees in boter in een pan mooi bruin
  11. Meng de rucola met de boontjes en de waterkers en doe er vinaigrette op .

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image