Benodigdheden voor 4 personen
- 1 dl zonnebloemolie
- 1/2 theel. chilipoeder of paprikapoeder
- 2 verse teentjes knoflook
- peper en zout
- 300 g kipfilet
- 150 g grote champignons
- 4 banaansjalotjes
- 4 laurierblaadjes
- voor de avocadosalsa:
- 1 theel. citroenrasp
- 1 el citroensap
- 1 theel. bruine suiker
- 2 el olijfolie
- 2 avocado's
- 1 el gehakte platte peterselie
- 1 stukje pure chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de olie tot ongeveer 60°C.
- Doe er de look, paprikapoeder en gebroken laurierblaadjes bij.
- Laat enkele minuten doorwarmen en zet dan van het vuur.
- Laat de specerijen in de olie afkoeken.
- Snijd de kip in blokjes en de sjalotten overlangs en twee.
- Doe alles in een kom met de paddenstoelen en giet er de lauwe marinade overheen.
- Laat enkele uren trekken en steek dan alles op spiesjes.
- Meng voor de salsa citroenrasp, citroensap, bruine suiker en olijfolie.
- Halveer de avocado's, schil ze, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Schep de dressing er overheen.
- Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
- Rooster de spiesen ongeveer 10 minuten op de BBQ. Draai ze regelmatig om.
- Bedruip met de overgebleven marinade.
- Serveer met de salsa en rasp wat bittere chocolade over de borden.