Benodigdheden voor 4 personen
- 125 g amaretti-koekjes
- 3 el rum
- 75 g rozijnen
- 50 g rietsuiker
- 75 g boter in blokjes
- 1 citroen, geraspte schil en sap
- 1 grote eidooier, losgeklopt
- 8 rijpe gele kiwi
- aluminiumfolie
- 4 dikke bolle vanille ijs
- verse munt
Bereidingswijze
- Snijd 2 van de kiwi's met de schil in flinterdunne plakjes en leg ze op een vel bakpapier.
- Laat enkele uren drogen in een oven op 65°C. Hoe langer hoe liever.
- Stamp de amaretti-koekjes grof en doe ze in een grote kom.
- Voeg de rozijnen, rum, rietsuiker, boter en citroenschil toe.
- Bewerk het mengsel met uw vingertoppen tot het op grof broodkruim lijkt.
- Voeg de eidooier toe en roer alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
- Halveer de kiwi's.
- Dompel elke kiwihelft in citroensap.
- Verdeel de vulling over de helften, druk hem licht aan.
- Neem 4 vellen stevig aluminiumfolie van 20 x 20 cm.
- Leg op elk vierkant twee halve kiwi's, vouw de punten samen en knijp die samen om de pakketjes losjes te sluiten.
- Gril 15 minuten indirect op hoog vuur tot de kiwi's zacht zijn en de vulling sist.
- Serveer warm met een schep vanille-ijs of opgeklopte room.
- Garneer met de gedroogde kiwi en een takje verse munt.