Kruidenbrood met gebakken ui en kip

Vandaag maken we kruidenbrood gevuld met gesnipperde uien, kip en peterselie. De bereiding is heel eenvoudig en je hebt niet zoveel ingrediënten nodig.

Benodigdheden:

Voor het deeg:

  • 800 gram bloem
  • 1 lepel (5 gram) verse gist
  • 1 lepel zout
  • 25 centiliter water

Voor de vulling:

  • 1 kilo gesnipperde uien
  • 6 eetlepels olie
  • 1 lepeltje zout
  • 1 lepeltje kurkuma
  • 1 lepeltje peper
  • 1 lepeltje gemberpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 bosje fijngehakte peterselie
  • 400 gram kippenborst in stukjes

Voor de versiering:

  • Poedersuiker en kaneel of honing en geroosterde amandelstukjes

Bereidingswijze:

De vulling:

  1. Verhit zes eetlepels of een half glas olie in een pan en doe vervolgens de uien in de pan
  2. Voeg er een beetje zout, gemberpoeder, peper, kurkuma en een paar kaneelstokjes aan toe
  3. Dek de pan af
  4. Hak de peterselie fijn en doe het bij de uien
  5. Roer alles goed door en laat koken op een zacht vuurtje
  6. Snij de kippenborst in kleine stukken en voeg ze bij de uien als die glazig zijn geworden
  7. Laat de stukken kippenborst ongeveer 15 minuten koken bij de uien
  8. Haal de kaneelstokjes eruit wanneer de kip de smaak van de kruiden heeft opgenomen, gekaramelliseerd en goed op smaak is
  9. Laat alles afkoelen

Het deeg:

  1. Meng een halve kilo bloem , 25 centiliter water en een lepeltje zout tot je een mooi deeg verkrijgt
  2. Kneed het deeg goed stevig
  3. Laat het rusten en rijzen zodat het licht wordt
  4. Maak deegbolletjes van gemiddelde grootte
  5. Laat ze nog even rusten
  6. Vul de rghaïf of het kruidenbrood tussen elke deegplooi met de vulling en laat dan de alles rusten
  7. Als de jus van de vulling uitloopt, neem dan de jus met een borsteltje en smeer de rghaïf er weer mee in
  8. Bak het kruidenbrood ongeveer 25 tot 30 minuten lang in een voorverwarmde oven van 180 graden
  9. Het kruidenbrood is klaar wanneer ze een goudgele kleur krijgen
  10. Versier het kruidenbrood met poedersuiker en kaneel of met een beetje honing en geroosterde amandelstukjes

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image