Vandaag maken we kruidenbrood gevuld met gesnipperde uien, kip en peterselie. De bereiding is heel eenvoudig en je hebt niet zoveel ingrediënten nodig.
Benodigdheden:
Voor het deeg:
- 800 gram bloem
- 1 lepel (5 gram) verse gist
- 1 lepel zout
- 25 centiliter water
Voor de vulling:
- 1 kilo gesnipperde uien
- 6 eetlepels olie
- 1 lepeltje zout
- 1 lepeltje kurkuma
- 1 lepeltje peper
- 1 lepeltje gemberpoeder
- 2 kaneelstokjes
- 1 bosje fijngehakte peterselie
- 400 gram kippenborst in stukjes
Voor de versiering:
- Poedersuiker en kaneel of honing en geroosterde amandelstukjes
Bereidingswijze:
De vulling:
- Verhit zes eetlepels of een half glas olie in een pan en doe vervolgens de uien in de pan
- Voeg er een beetje zout, gemberpoeder, peper, kurkuma en een paar kaneelstokjes aan toe
- Dek de pan af
- Hak de peterselie fijn en doe het bij de uien
- Roer alles goed door en laat koken op een zacht vuurtje
- Snij de kippenborst in kleine stukken en voeg ze bij de uien als die glazig zijn geworden
- Laat de stukken kippenborst ongeveer 15 minuten koken bij de uien
- Haal de kaneelstokjes eruit wanneer de kip de smaak van de kruiden heeft opgenomen, gekaramelliseerd en goed op smaak is
- Laat alles afkoelen
Het deeg:
- Meng een halve kilo bloem , 25 centiliter water en een lepeltje zout tot je een mooi deeg verkrijgt
- Kneed het deeg goed stevig
- Laat het rusten en rijzen zodat het licht wordt
- Maak deegbolletjes van gemiddelde grootte
- Laat ze nog even rusten
- Vul de rghaïf of het kruidenbrood tussen elke deegplooi met de vulling en laat dan de alles rusten
- Als de jus van de vulling uitloopt, neem dan de jus met een borsteltje en smeer de rghaïf er weer mee in
- Bak het kruidenbrood ongeveer 25 tot 30 minuten lang in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Het kruidenbrood is klaar wanneer ze een goudgele kleur krijgen
- Versier het kruidenbrood met poedersuiker en kaneel of met een beetje honing en geroosterde amandelstukjes
Smakelijk ! ! !