Benodigdheden voor 10 personen
- 10 kwartels
- 400g bloedworst "Marmo"
- boter "Carrefour"
- 5 sjalotten
- balsamico-azijn "Carrefour"
- bruine fond "La Croix"
- kervel
- volwaardige rijst "Uncle Ben's"
- "Philadelphia" natuur
- Olie "bakken en braden" van "Van De Moortele"
- Bister
Werkwijze:
- Doe het vel van de bloedworst en snij in plakken. Bak ze krokant aan.
- Snij de sjalotten in een lange julienne.
- Stoof ze aan, blus met de azijn. Laat inkoken.
- Doe er de bruine fond bij en terug laten inkoken. Kruid met pezo en werk af met harde boter.
- Fileer de kwartels.
- Bak de bouten en de borsten apart en kruid met pezo
- Kook de rijst (zie verpakking) en werk op met twee eetlepels "Philadelpia" natuur
Serveren
- Sjalotjes op het bord leggen, kwartel en bloedworst erop doen, afwerken met kervel.