Lams - doperwt - lente-ui - daslookpesto

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 lamsfilets
  • 500 g te doppen erwten
  • 200 g boontjes
  • 8 lente-ui
  • 150 g spinazie
  • 500 g aardappelen (om puree van te maken)
  • 200 g hoeveboter of evt zure room
  • Olijfolie
  • 1 busseltje bieslook 
  • Een paar takjes erwtenkruid

Bereidingswijze

  1. De aardappelen op zijn geheel garen in water met zout, rozemarijn en tijm.
  2. De erwten doppen en in een kommetje bewaren.
  3. De boontjes opkuisen, op lengte snijden en aan de kant zetten.
  4. De lente-ui opkuisen en bijsnijden.
  5. Een deel van de lente-ui fijnsnijden om onder de puree te mengen.
  6. Het lams tijdig uit de frigo halen zodat het beter bakt en gaart, afkruiden met peper en zout.
  7. Bak het lams in boter met een klein beetje olijfolie langs beide kanten. Goed laten arroseren en kruiden.
  8. Het lams laten rusten in de oven op 35 graden en verder garen op 55 graden.
  9. De spinazie ontdoen van de nerf en fijnsnijden.
  10. De bieslook heel fijnsnijden en aan de kant zetten.
  11. De aardappelen pellen en fijnstampen. Vervolgens toevoegen van hoeveboter, kruiden met peper en zout en afwerken met de groene kruiden.
  12. De groenten garen volgens hardheid en blussen met een beetje kippenbouillon.
  13. Deze jus kunnen we daarna gebruiken om over het gerecht te wapperen.
  14. Alles op het bord dresseren en afwerken met erwtenkruid.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image