Lamsbout

Lamsbout met tomatenconfituur

Benodigdheden:

  • 2 lamsbouten
  • Ajuin
  • Knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 8 saffraandraadjes
  • Geklaarde boter
  • Kruiden: zout, kurkuma, gemberpoeder
  • Kaneelstokjes, kruidnagel, witte en zwarte peperbolletjes
  • Rozenwater
  • 6 tomaten
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Suiker

Bereidingswijze:

  1. Leg de lamsbouten in een kookpot.
  2. Voeg er per lamsbout 1 eetlepel fijngesnipperde ui bij.
  3. Doe er een teentje knoflook bij.
  4. Vervolgens 2 gebonden takjes peterselie.
  5. En 6 tot 8 saffraandraadjes.
  6. Daarna nog een halve lepel geklaarde boter.
  7. Vervolgens voegen we de kruiden toe. Eerst wat zout, niet teveel.
  8. Daarna een halve koffielepel kurkuma en een koffielepel gemberpoeder.
  9. Voeg wat olie toe, ongeveer een eetlepel olie voor elke lamsbout en water.
  10. Zet nu de kookpot op het vuur, een hoog vuur tot het begint te koken.
  11. Als het kookt, zet het vuur dan wat zachter en laat 45 min sudderen.
  12. Snij de tomaten in blokjes nadat ze gepeld en ontpit zijn.
  13. Karamelliseer de tomaten: voeg zout toe, het zout zal vocht uit de tomaten trekken.
  14. Gebruik voldoende olie in de pan, en voeg kaneelstokjes en een paar peperbolletjes toe en vervolgens kruidnagel.
  15. Dek de pan af om de tomaten te laten stoven gedurende één à twee minuutjes.
  16. Wanneer het vocht begint te koken, op een zeer laag vuurtje rustig verder laten sudderen. Leg een doek op de kookpot zodat het kookvocht niet ontsnapt. Of gebruik een snelkookpan.
  17. Zet het vuur wat zachter als het begint te koken, om de lamsbouten mooi te laten kleuren.
  18. De tomaten hebben hun vocht verloren nadat ze gestoofd zijn. Druk ze nu plat in de olie.
  19. Zet het vuur wat lager, roer alles goed door.
  20. Voeg geconcentreerde tomatenpuree toe en vervolgens suiker.
  21. Blijf roeren op laag vuurtje.
  22. Haal de gebakken lamsbouten van het vuur.
  23. Neem een zeef en giet de jus erdoor.
  24. De tomaten zijn nu gekaramelliseerd. Voeg een eetlepel rozenwater toe.
  25. Haal ze van het vuur en giet ze in een schaal om ze te bewaren.
  26. Leg de lamsbouten op een bord en versier ze met de tomaten.
  27. Strooi er sesamzaad of geroosterde amandelstukjes over en giet er een beetje jus over.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image