Lamsschouder op een seffa van vermicelli

Benodigdheden

Voor de saus

  • 1 kilo fijngesneden witte uien
  • 1 theelepel zout
  • 1 volle theelepel gemberpoeder
  • 1 volle theelepel kurkuma
  • 1 halve theelepel zwarte peper
  • 10 saffraandraadjes
  • 3 kleine kaneelstokjes
  • 1 lepeltje geklaarde boter
  • 5 à 6 eetlepels olie
  • 1 grote bos peterselie
  • 1 groot glas water
  • Honing

Voor de lamsschouder

  • 1 lamsschouders van ongeveer één à twee kilo
  • Geklaarde boter
  • Zout
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • Peper
  • Saffraandraadjes
  • Kokend water

Voor de seffa

  • Fijne vermicelli
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Water
  • 100 gram fijngesneden rozijnen
  • Honing

Voor de versiering

  • Geroosterde amandelen
  • Suiker
  • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Doe de uien in de kookpan
  2. Kruid de uien met zout, gemberpoeder, kurkuma, zwarte peper, saffraandraadjes en kleine kaneelstokjes
  3. Doe er een lepeltje geklaarde boter bij en een beetje olie
  4. Hak de helft van de peterselie fijn en doe ze bij de rest van de ingrediënten in de pan
  5. Giet een groot glas water bij de uien en breng alles aan de kook
  6. Dek de pan af en laat even koken
  7. Snij de lamsschouder open met een mes
  8. Doe een beetje zout, gemberpoeder, kurkuma, een beetje peper en een paar saffraandraadjes bij de geklaarde boter
  9. Meng alles tot een kruidensausje en smeer er de binnenkant van de lamsschouder mee in
  10. Leg de vleeskant van de lamsschouders naar onder in de pan op de fijngesneden uien
  11. Dek de pan af met een servetje of een doekje
  12. Roer af en toe zodat niets kan aanbranden
  13. Laat alles ongeveer anderhalf uur koken op een zacht vuurtje
  14. Giet voldoende zonnebloemolie bij de vermicelli
  15. Giet ze vervolgens in een couscouspan
  16. Zet de pan op het vuur en laat ze stomen
  17. Haal ze van het vuur af en strooi er een beetje zout over
  18. Giet er vervolgens kokend water op
  19. Neem vervolgens de vermicelli, laat ze even uitlekken en giet ze in een grote schaal
  20. Laat de vermicelli afkoelen en maak ze wat los
  21. Doe ze weer in de couscouspan en laat ze stomen
  22. Strooi er opnieuw wat zout op en giet er warm water over
  23. Doe de vermicelli in een grote schaal en laat ze rusten
  24. Dek ze af en laat ze het water opnemen waarmee je ze hebt afgespoeld
  25. Voeg er, naar smaak, de honing en/of fijngesneden rozijnen aan toe
  26. Haal de lamsschouder uit de pan als hij gaar is, leg hem in een schaal die in de oven kan en zet hem in de oven
  27. Laat de overgebleven saus nog eventjes doorkoken
  28. Voeg een beetje peterselie en een lepeltje honing aan de saus toe
  29. Laat alles rustig koken
  30. Leg de vermicelli in een schaal en giet er de uiensaus overheen
  31. Dien de vermicelli en de lamsschouder op en versier met geroosterde amandelen, suiker en kaneel

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image