Lenterolletjes met avocado, gamba en lente ui
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 vierkanten rijst vellen
- 12 gamba’s
- 2 avocado’s in plakjes gesneden
- 2 lente-uitjes en dunne reepjes
- ½ rammenas, fijngesneden
- ½ b koriander
- 1 wortel fijngesneden
- Enkele blaadjes basilicum
- 1 limoen
- Enkele lepels mayonaise
Bereiding:
Gamba’s:
- Pel de gamba’s, kook ze gedurende een 2-tal minuutjes gaar en laat ze afkoelen
Lente rolletjes:
- Dompel een rijstvel even in warm water en leg het op een keukenhanddoek.
- Beleg met de gamba, avocado, fijngesneden groentjes, enkele blaadjes basilicum en koriander en warm af met wat zeste van limoen. Rol het velletje strak op.
Meng wat mayonaise met het sap van de limoen.
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief