Marokkaanse pannekoeken van bladerdeeg oftewel Rghaïfs

Benodigdheden:

  • 125 gram zachte tarwebloem
  • drie gram verse gist
  • zout
  • 125 gram fijn griesmeel
  • 30 centiliter lauw water

Bereidingswijze

  1. Meng alles in een keukenrobot
  2. Voeg eerst de bloem toe, dan het griesmeel, en 30 centiliter water.
  3. Zet dan de machine aan.
  4. Voeg er gist aan toe, wat nodig is voor in de oven.
  5. Laat de keukenrobot ongeveer 5 minuten op een gemiddelde snelheid draaien. Laat hem draaien totdat het deeg er zacht en glanzend uitziet.
  6. Laat het deeg daarna rusten in een kom.
  7. Doe er ook nog een eetlepel olie op om te voorkomen dat het deeg uitdroogt.
  8. Laat het deeg minstens 5 tot 10 minuten rusten.
  9. Maak het deeg plat met een beetje olie en snij er rondjes uit.
  10. Vul elk rondje met vulling en vouw het deeg dicht.
  11. Meng twee koffielepels room met een eidooier.
  12. Voeg er nog één tot twee druppeltjes azijn aan toe om de smaak van het ei weg te halen.
  13. Neem een borsteltje en smeer het mengsel bovenop de rghaif.
  14. Leg er een beetje mozzarellakaas op. De kaas gaat op de rghaïf smelten.
  15. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 tot 190 graden.
  16. Laat ze bakken tot ze een mooie bruine kleur hebben.

Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image