Marokkaanse pannenkoeken en brood

We maken het basisrecept voor baghrir, Marokkaanse pannenkoeken en batbot, broodjes.

Benodigdheden:

Voor de pannenkoeken/baghrir:

  • Fijn griesmeel
  • Verse gist of broodgist
  • Bakpoeder
  • Zout
  • Lauw water

Voor de broodjes/batbot:

  • 250 gram harde tarwebloem
  • 250 gram zachte tarwebloem
  • 10 gram gist
  • zout
  • 30 centiliter water
  • 300 gram bloem

Bereidingswijze:

De pannenkoeken:

  1. Giet je het griesmeel in de blender.
  2. Voeg er de verse gist bij, en bakpoeder.
  3. Giet er vervolgens water over om de gist en het griesmeel goed te mengen. Het mengsel moet goed worden gemixt in een blender.
  4. Meng alles gedurende ongeveer een minuutje.
  5. Voeg er een beetje zout bij.
  6. Mix nog eens drie minuutjes en laat het deeg om de tien seconden rusten.
  7. Blijf het deeg mengen zodat het vloeibaar blijft en mooi glad wordt.
  8. Laat het deeg vijftien minuten rusten in een kom.
  9. Zet de pan op het vuur en laat eventjes bakken.
  10. Er beginnen gaatjes in te komen. De bovenkant van de baghrir zit vol met gaatjes. Wanneer er wel duizend gaatjes in de baghrir zitten, en er geen deeg zichtbaar blijft, is hij gebakken.
  11. Baghrir bak je altijd maar aan één kant.

Smakelijk!


De broodjes:

  1. Meng 10 gram gist met 30 centiliter water
  2. Het deeg moet goed worden gekneed.
  3. Laat het deeg vervolgens rijzen in een kom.
  4. Haal het deeg uit de kom en kneedt nog een tweede keer.
  5. Laat het deeg dan nog een keer rijzen.
  6. Knijp de lucht eruit.
  7. Snij de gewenste hoeveelheid af.
  8. Bestrooi het deeg eerst met een beetje bloem.
  9. Rol het deeg dan uit met een deegrol tot een dun laagje deeg.
  10. Dan kun je met een vorm de gewenste grootte uitsteken. Groot of klein. Leg de batbot op de bakplaat en laat ze daarop nog eventjes rijzen.
  11. Zet een pan op het vuur. Leg dan de batbot in de pan en laat ze bakken.
  12. Bak ze aan beide kanten in een voorverwarmde pan.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image