Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool

Keuze van de wijn: klik hier!

Montunale, Montunal, 2017, Italië 

Ingrediënten voor 4:

  • 4 Noordzeetongen van 300-400 g gefileerd
  • 4 dl visfumet
  • 500 g ongepelde grijze garnalen
  • 1 bloemkool
  • Enkele blaadjes winterpostelein

Garnalenjus:

  • Arachide olie
  • Tomatenpuree
  • 2 stengels selder
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine wortel
  • 3 dl witte wijn
  • 6 dl visfumet
  • Boter
  • Peper en zout
  • Cayennepeper

Bereiding:

 Garnalen: Pel de garnalen en houd de koppen apart voor de saus.

Bloemkool:

  1. Snijd mooie roosjes van de bloemkool en kook deze beetgaar in kokend water.
  2. Bak deze mooi goudbruin in een pan met wat boter en kruid af met peper en zout.

Garnalenjus:

  1. Bak de garnalen aan in een pot met wat arachideolie en voeg daarna de groenten toe en stoof deze ook kort mee aan.
  2. Voeg wat tomatenpuree toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
  3. Zeef de saus door en zet terug op het vuur om verder te laten inkoken.
  4. Kruid eventueel af met wat peper, zout en cayennepeper.
  5. Voeg nu enkele klontjes boter toe en mix de saus mooi op met een staafmixer.

Noordzeetongen:

  1. Maak rolletjes van de Noordzeetongfilets en prik hierdoor een tandenstoker zodat de rolletjes mooi hun vorm bewaren. Kruid af met peper en zout en leg telkens een klein klontje boter op de rolletjes.
  2. Plaats de rolletjes in een ovenschaal en bevochtig met wat visfumet. Doe wat alluminiumfolie over de ovenschaal en bak de vis gaar gedurende een 10 tot 12-tal minuutjes op 150°C

Afwerking:

  1. Leg de rolletjes zeetong op een bord, leg hierbij enkele bloemkoolroosjes, wat gepelde grijze garnalen en de saus en werk tenslotte af met wat posteleinblaadjes.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image