Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool

Keuze van de wijn: klik hier!

Montunale, Montunal, 2017, Italië 

Ingrediënten voor 4:

  • 4 Noordzeetongen van 300-400 g gefileerd
  • 4 dl visfumet
  • 500 g ongepelde grijze garnalen
  • 1 bloemkool
  • Enkele blaadjes winterpostelein

Garnalenjus:

  • Arachide olie
  • Tomatenpuree
  • 2 stengels selder
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine wortel
  • 3 dl witte wijn
  • 6 dl visfumet
  • Boter
  • Peper en zout
  • Cayennepeper

Bereiding:

 Garnalen: Pel de garnalen en houd de koppen apart voor de saus.

Bloemkool:

  1. Snijd mooie roosjes van de bloemkool en kook deze beetgaar in kokend water.
  2. Bak deze mooi goudbruin in een pan met wat boter en kruid af met peper en zout.

Garnalenjus:

  1. Bak de garnalen aan in een pot met wat arachideolie en voeg daarna de groenten toe en stoof deze ook kort mee aan.
  2. Voeg wat tomatenpuree toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
  3. Zeef de saus door en zet terug op het vuur om verder te laten inkoken.
  4. Kruid eventueel af met wat peper, zout en cayennepeper.
  5. Voeg nu enkele klontjes boter toe en mix de saus mooi op met een staafmixer.

Noordzeetongen:

  1. Maak rolletjes van de Noordzeetongfilets en prik hierdoor een tandenstoker zodat de rolletjes mooi hun vorm bewaren. Kruid af met peper en zout en leg telkens een klein klontje boter op de rolletjes.
  2. Plaats de rolletjes in een ovenschaal en bevochtig met wat visfumet. Doe wat alluminiumfolie over de ovenschaal en bak de vis gaar gedurende een 10 tot 12-tal minuutjes op 150°C

Afwerking:

  1. Leg de rolletjes zeetong op een bord, leg hierbij enkele bloemkoolroosjes, wat gepelde grijze garnalen en de saus en werk tenslotte af met wat posteleinblaadjes.

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image