Omelet met asperges, grijze garnalen en wilde daslook

Benodigdheden voor 4 personen

  • 5 hoeve eieren
  • 6 AAA asperges
  • 250 gram ongepelde garnalen
  • 100 gram jonge wilde daslook
  • Daslookolie
  • Daslookbloemetjes
  • 1 citroen
  • Zure room
  • Ardeense saffraan
  • 500 ml kippenfond
  • Evt korenaar asperges
  • Peper en zout
  • 3 limoenblaadjes
  • Hoeveboter

Bereidingswijze

  1. De grijze garnalen pellen en in de frigo plaatsen. 
  2. De koppen en schalen gaan we droogbakken met het limoenblad en blussen met de kippenfond.
  3. De jus goed laten trekken met de Ardeense saffraan en zeven voor gebruik.
  4. De eieren klutsen met peper, zout, garnalenjus en een beetje zure room.
  5. De asperges schillen en op lengte snijden, van de schillen en de parures maken we een bouillon voor de asperges in te garen.
  6.  De bouillon zeven zodra de asperges smaak er goed in zit, een beetje zout toevoegen en de asperges garen net onder het kookpunt gedurende een 14 tal minuten.
  7. De asperges verfrissen in ijswater en versnijden in de gewenste vorm dan kunnen we deze klaarzetten voor gebruik.
  8. De omelet zo dun mogelijk bakken in een voorverwarmde pan met een klein beetje boter, direct een beetje garnalen en aspergestukjes toevoegen, de omelet moet niet heel uitgebakken zijn. 
  9. De omeletpannenkoek afwerken met fijngesneden daslook en de daslookbloemen, een beetje van de garnalenjus over het geheel gieten. Smakelijk!

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image