Omelet met asperges, grijze garnalen en wilde daslook
Benodigdheden voor 4 personen
- 5 hoeve eieren
- 6 AAA asperges
- 250 gram ongepelde garnalen
- 100 gram jonge wilde daslook
- Daslookolie
- Daslookbloemetjes
- 1 citroen
- Zure room
- Ardeense saffraan
- 500 ml kippenfond
- Evt korenaar asperges
- Peper en zout
- 3 limoenblaadjes
- Hoeveboter
Bereidingswijze
- De grijze garnalen pellen en in de frigo plaatsen.
- De koppen en schalen gaan we droogbakken met het limoenblad en blussen met de kippenfond.
- De jus goed laten trekken met de Ardeense saffraan en zeven voor gebruik.
- De eieren klutsen met peper, zout, garnalenjus en een beetje zure room.
- De asperges schillen en op lengte snijden, van de schillen en de parures maken we een bouillon voor de asperges in te garen.
- De bouillon zeven zodra de asperges smaak er goed in zit, een beetje zout toevoegen en de asperges garen net onder het kookpunt gedurende een 14 tal minuten.
- De asperges verfrissen in ijswater en versnijden in de gewenste vorm dan kunnen we deze klaarzetten voor gebruik.
- De omelet zo dun mogelijk bakken in een voorverwarmde pan met een klein beetje boter, direct een beetje garnalen en aspergestukjes toevoegen, de omelet moet niet heel uitgebakken zijn.
- De omeletpannenkoek afwerken met fijngesneden daslook en de daslookbloemen, een beetje van de garnalenjus over het geheel gieten. Smakelijk!
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief