Benodigdheden voor 4 personen:
- 400 gram parelgort
- 400 gram paddenstoelen mengeling
- 2 sjalotten
- 100 gram Aurelie Karditsel Lummen
- 100 gram zeekraal
- Kippenfond
- Paddenstoelenjus
- Hoeveboter
- Peper en zout
- Citroen
- Verse salie
Bereidingswijze:
- De paddenstoelen opkuisen en borstelen
- De parelgort aanstoven in hoeveboter met de salie en afkruiden met peper en zout, blussen met warme bouillon (½ kippenfond, ½ paddenstoelenjus) zodat deze mooi onderstaat en kan zwellen op een laag vuur
- De zeekraal opkuisen en versnijden
- De paddenstoelen aanbakken in hoeveboter en goed roeren, de fijngesneden sjalot toevoegen en afkruiden met peper en zout
- De parelgort afwerken met de zeekraal, boter, citroenrasp, peper en zout
- De parelgort mooi in het bord schikken, afwerken met de paddenstoelen, de Aurelie Karditsel mooi verkruimelen boven de risotto
Smullen maar!