Pastilla met kip, champignons en spinazie

Vandaag maken pastilla met kip, champignons en spinazie, vergezeld van een bechamelsaus.

Benodigdheden

Voor de kip

  • 2 kilo kip in stukken
  • 1 lepeltje witte peper
  • 1 lepeltje zout
  • Azijn
  • 7 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Een bosje koriander
  • Een bosje peterselie
  • 8 knoflookteentjes

Voor de champignons

  • 500 g champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 lepeltje zout
  • 1 lepeltje witte peper

Voor de spinazie

  • 2 grote bossen spinazie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 lepel zout
  • 1 lepel witte peper
  • 2 eetlepels room

Voor de bechamelsaus

  • 5 eetlepels room
  • 250 g geraspte kaas

Voor de pastilla

  • 8 vellen bladerdeeg
  • 100 g gesmolten boter
  • 2 eigelen

Voor de versiering

  • Kerstomaatjes
  • Groene peper
  • Citroenschijfjes

Bereidingswijze

De kip

  1. Leg de kip in een snelkookpan en voeg er azijn aan toe
  2. Gebruik 7 à acht takjes tijm, een laurierblaadje, een bouquet garni met peterselie en koriander, knoflook, azijn, een snuifje zout en peper om de kip te kruiden
  3. Laat de kip stoven op een zacht vuurtje
  4. Trek de kip in stukjes als hij gaar is
  5. Giet de jus van de kip door een zeef in de pan
  6. Laat de jus goed indikken, zodat het lijkt alsof er gelatine in zit
  7. Verwijder het vlees van de botten en het vel
  8. Doe de kippenstukjes bij de jus

De champignons

  1. Snij de champignons in stukjes
  2. Laat ze fruiten in een beetje olijfolie en voeg er een beetje boter aan toe
  3. Breng de champignons op smaak met een beetje peper en zout
  4. Bak ze af op een hoog vuur
  5. Laat ze stoven tot al het water van de champignons is verdampt
  6. Bak de champignons bruin en bijtgaar

De spinazie

  1. Doe een beetje boter in de pan
  2. Voeg er een beetje olie aan toe en leg de helft van de spinazie dan in de pan. Doe de andere helft er later bij
  3. Laat de spinazie stoven op een zacht vuurtje
  4. Voeg een beetje room toe aan de spinazie en laat die nog even stoven
  5. Kruid de spinazie met een beetje zout en peper
  6. Leg het bladerdeeg op een bakplaat en maak een gemiddelde pastilla met een extra laag bovenop 3 pastillalagen om de pastilla te verstevigen
  7. Vul de pastilla met de kip, de champignons en de spinazie met room
  8. Maak bechamelsaus en laat de geraspte kaas er even in smelten
  9. Leg de geraspte kaas met de bechamelsaus boven op de andere lagen. Dit mengsel gaat alles bijeenhouden
  10. Plooi de pastilla met twee lagen deeg en smeer elke laag in met wat eigeel zodat ze niet loskomen tijdens het bakken
  11. Maak enkele gaatjes in de bovenkant van de pastilla
  12. Bak de pastilla in een voorverwarmde oven van 180 à 190 graden
  13. Zorg ervoor dat de pastilla niet aanbrandt
  14. Leg aluminiumfolie op de bovenkant van de pastilla wanneer hij bruin wordt, tot de onderkant ook gebakken is
  15. Haal de pastilla uit de oven als hij gebakken is

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image