Pastilla met lever en gehakt

Vandaag maken we een pastilla gevuld met gemarineerde lever en gehakt.

Benodigdheden:

Voor de marinade:

  • Koriander
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Gekonfijte citroen
  • Geconcentreerde tomatenpuree
  • Water
  • Harissa
  • Olijfolie
  • Kurkuma
  • Zout
  • Komijn

Voor de vulling:

  • Runderlever
  • Vermicelli
  • Groene en rode paprika
  • Geraspte wortelen
  • Geraspte courgette
  • Zout
  • Rijstvermicelli
  • Uien

Voor de pastilla:

  • Filodeeg
  • Ei
  • Azijn
  • Olie
  • Boter
  • Mozzarellakaas en room / Paprika en citroenschijfjes

Bereidingswijze:

De marinade:

  1. Snij de koriander, peterselie en knoflook fijn.
  2. Voeg er gekonfijte citroen aan toe.
  3. Mix alles in een blender.
  4. Giet het mengsel vervolgens in een pan.
  5. Voeg een lepel geconcentreerde tomatenpuree toe.
  6. Leg aan met een half glas water.
  7. Doe er een lepeltje harissa bij en wat olijfolie.
  8. Meng alle ingrediënten goed en laat ze niet te lang bakken.
  9. Kruid het geheel met een beetje kurkuma, zout en komijn.

De vulling:

  1. Bak de lever op een grillpan.
  2. Giet intussen lauw water over de rijstvermicelli.
  3. Doe de groene en rode paprika in een voorverwarmde pan en stoof ze ongeveer 1 minuut in een beetje olijfolie.
  4. Voeg vervolgens de geraspte wortelen en geraspte courgette toe.
  5. Breng de groenten op smaak met zout en haal ze van het vuur.
  6. Haal de lever van de grill wanneer de randen wit zijn; het midden mag nog rauw zijn, want hij bakt verder in de oven.
  7. Snij de lever zachtjes in kleine, gelijke stukken.
  8. Marineer de stukjes lever in de marinade die je eerder hebt gemaakt.
  9. Giet de rijstvermicelli door een zeef en knip ze in de helft.
  10. Voeg de helft van de rijstvermicelli bij de lever.
  11. Doe de andere helft van de rijstvermicelli in een kom en voeg er uien aan toe.
  12. Verdeel het gehakt in kleine stukjes over de kom.
  13. Doe er vervolgens de groenten en de rest van de marinade bij.
  14. Meng dit geheel met je handen.

De pastilla:

  1. Dek het filodeeg af zodat het niet uitdroogt.
  2. Leg het deeg zachtjes in een pan of bakvorm.
  3. Leg er vier vellen over de rand en één in het midden om de pastillabodem te versterken.
  4. Doe de levervulling in de pan of bakvorm en leg vervolgens het gehakt erbovenop.
  5. Vouw de randen van het deeg over de vulling.
  6. Smeer de deegranden in met een mengsel van eierdooier en azijn zodat het deegvel blijft plakken.
  7. Bedek de pastilla verder met maximaal twee vellen filodeeg en smeer deze ook in met het eigeel.
  8. Neem een deksel, smeer deze in met olie, en leg deze op de pastilla.
  9. Prik met een stokje gaatjes in de pastilla.
  10. Smeer de pastilla in met gesmolten boter en olie voor een krokante korst.
  11. Optioneel: smeer de pastilla in met een mengeling van mozzarella en room, of een mengeling van paprika en citroenschijfjes.
  12. Bak de pastilla op een bakplaat zonder randen, zodat je ze voor het opdienen makkelijk op een bord kan schuiven.
  13. Laat de pastilla bakken in een voorverwarmde oven van 180 à 190 graden.
  14. Haal de pastilla uit de oven en dien op.

Smakelijk ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image