Pizza calzone

Benodigdheden

Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl verse gist
  • 25 cl lauw water
  • 1 tl tijm

Voor de vulling:

  • 2 uien in schijfjes
  • 1/4 rode paprika in stukjes
  • 1/4 groene paprika in stukjes
  • 1/4 gele paprika in stukjes
  • 250 g tomatensaus voor pizza
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • 1/2 tl zout
  • 50 g zwarte olijven
  • 100 g mozzarellakaas
  • 100 g geraspte kaas
  • 200 g tonijn of gehakt

Voor de versiering:

  1. kerstomaatjes
  2. citroenschijfjes

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snij in stukjes. Laat fruiten in een pan.
  2. Voeg paprika toe, gebruik allerlei kleuren paprika.
  3. Doe er wat zout bij.
  4. Vervolgens maken we een brooddeeg.
  5. Voeg een beetje olijfolie bij en een beetje tijm om te kruiden.
  6. Maak nu de tomatensaus: neem de geconcentreerde tomatenpuree, voeg er een beetje water, een beetje olijfolie, tijm en knoflook aan toe.
  7. Leg de tonijn of het rauw gehakt nu op het deeg vooraleer je de flap gaat sluiten.
  8. Er kunnen ook zwarte olijven bij.
  9. Neem nu de kaas en leg in het midden van de pizza. Als je geen mozzarella hebt, kun je ook geraspte kaas gebruiken.
  10. Smeer in met eigeel gemengd met een beetje melk of azijn.
  11. Stop nu de pizza dichtgevouwen in de oven, die is voorverwarmd op 220 graden. Leg ze bovenaan in de oven zodat de onderkant goed bakt en ze mooi bruinen. Ongeveer 15 minuten laten bakken.
  12. Versier met schijfjes citroen en kerstomaatjes.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image