Pizza met spinazie

Vandaag maken we een lekkere pizza met spinazie.

Benodigdheden

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 10 gram verse gist
  • 25 cl lauw water

Voor het beleg:

  • 1 bosje spinazieblaadjes
  • 350 gram champignons
  • 250 gram uien
  • 200 gram mozzarella
  • 10 cl verse room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Voor de pizzasaus:

  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tijmstokjes
  • 12 cl water

Bereidingswijze

Het deeg

  1. Doe 500 gram bloem in de keukenrobot.
  2. Voeg er wat zout en oregano aan toe.
  3. Laat het broodgist oplossen in een beetje water en doe het vervolgens bij de bloem.
  4. Voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe. Dit zorgt ervoor dat het deeg zacht wordt en niet meer plakt.
  5. Doe er een kwart liter water bij.
  6. Zet de keukenrobot aan en laat die minstens tien minuten goed kneden totdat het deeg glad en zacht wordt.
  7. Dek vervolgens het deeg af en laat het rusten tot het volume verdubbeld is.

Het beleg

  1. Fruit als eerste de uien in wat olijfolie, aangezien dit het langste duurt. Doe dit eventueel op voorhand.
  2. Snij de champignons terwijl de uien op het vuur staan.
  3. Doe de champignons en de grof gesneden spinazieblaadjes bij de uien in de pan.
  4. Laat de spinazie slinken en voeg er daarna een beetje room aan toe.
  5. Doe er een beetje zout bij en laat alles rusten op een zacht vuurtje.

Pizzasaus

  1. Doe twee eetlepels geconcentreerde tomatenpuree in een pan en voeg er een beetje water aan toe.
  2. Doe er wat traditionele olie of olijfolie bij.
  3. Voeg er een knoflookteentje bij dat in twee gesneden is. Dit is enkel om de saus smaak te geven en moet er straks weer uitgehaald worden.
  4. Voeg er wat tijm aan toe.

Samenstellen en bakken

  1. Neem het deeg en smeer er een laag tomatensaus op.
  2. Doe er vervolgens een laag groenten bovenop.
  3. Leg enkele stukjes mozzarella op de pizza.
  4. Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 à 220 graden.
  5. Laat de pizza niet te lang in de oven, anders gaat de vulling aanbranden.

Smakelijk ! ! !

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image