Rauwe langoustine - citrus - komkommer - koolrabi - Jalapeño

Benodigdheden voor 4 personen

  • 8 langoustines maat 6-8
  • 4 komkommers
  • 1 pakje mini komkommers
  • 1 koolrabi
  • 2 witte pompelmoezen
  • Borage cress
  • Jalapeño
  • Olijfolie
  • Sushi azijn

Bereidingswijze

  1. De komkommers fijnsnijden en mixen met grof zout, Jalapeño sap en sushi azijn.
  2. Het geheel doorzeven en afwerken met een beetje olijfolie.
  3. De witte pompelmoezen à vif snijden en bewaren voor later gebruik.
  4. De koolrabi in fijne blokjes snijden en marineren met het sap van de witte pompelmoes.
  5. De mini komkommers in fijne schijfjes snijden en aan de kant zetten.
  6. De langoustines pellen en ontdoen van het darmkanaal, in de lengte doormidden snijden en afkruiden met olijfolie, peper en zout.
  7. Het geheel dresseren en de jus apart serveren.
  8. Geniet ervan met een top glaasje witte wijn.

*à vif: Dit is een snijtechniek die voornamelijk bij citrusfruit wordt gebruikt. De schil wordt tot op het vruchtvlees weggesneden zodat er geen bittere witte vliezen meer achterblijven. Snij de voor- en achterkant van de pompelmoes. Doe dit altijd recht zodat beide afgesneden kanten evenwijdig zijn. Zet nu de pompelmoes rechtop en snij van boven naar beneden repen van de schil. Door het mes net achter de schil te zetten en voorzichtig naar beneden te snijden, doe je dit op een veilige manier. Volg steeds de vorm van de vrucht. Nu zie je de partjes van de vrucht zitten. Deze kan je makkelijk losmaken door over één "nerf" te snijden en het partje los te wrikken met je mes. Hier zie je hoe Laurens dit aanpakt.



Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image