Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook
Benodigdheden voor 4 personen :
- 800 gr runder zesrib
- 400 gr wilde paddenstoelen
- 1 busseltje bieslook
- 1 busseltje platte peterselie
- 1 busseltje kervel
- Rozemarijnolie
- ijsblokjes
- Dragonazijn
- 4 dikke aardappelen
- hoeveboter
- 1 sjalot
- Olijfolie
- grof zout en peper
Bereidingswijze :
- Het rundsvlees op kamertemperatuur leggen alvorens te bakken
- Het rundsvlees krokant bakken aan alle zijdes en in een oven van 55°C laten rusten gedurende 30 minuten
- De paddenstoelen borstelen en reinigen
- De aardappelen uitsteken en konfijten in rozemarijnolie
- Een deel van de bieslook fijnsnijden en in de frigo zetten
- De rest van de kruiden fijnmixen met de ijsblokjes, dragonazijn en rozemarijnolie, het geheel afkruiden met peper en zout
- Het geheel zeven en aan de kant zetten
- De sjalot fijnsnijden en in een kommetje bewaren
- De paddenstoelen aanbakken in hoeveboter, kruiden met peper, de sjalotjes toevoegen alsook de bieslook, afkruiden met zout en een klein beetje dragonazijn
- De aardappelen bakken en in de oven plaatsen
- Het bordje dresseren en aanvallen!