Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g Achelse blauwe
- 2 harde peren
- 40 g walnoten
- 1 stengel selder
- olijfolie
- notenolie
- balsamicoazijn
- mosterd
- honing
- 1 bussel waterkers
- ½ raddichio
- 1 ijsbergsla
- 1 bakje tuinkers
- 200 g spekreepjes
Bereiding
- Was de slasoorten grondig en maak een mooie salademengeling.
- Rooster de walnoten en een pan of in de oven met wat grof zeezout en hak deze grof.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in pakken, rooster deze kort lang beide kanten in een hete grillpan.
- Bak de spekreepjes mooi krokant en een bakpan en hou het bakvet ook bij , deze gebruiken we voor over de salade te sprenkelen.
- Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn, de mosterd, de honing, olijfolie en notenolie en kruid af met peper en zout.
Afwerking:
Doe de vinaigrette over de salade leg hierop de gegrilde peren, brokkel de Achelse blauwe hierover en werk af met de spekreepjes en wat vet van het spek