Salade van asperges, tuinboontjes en gepekelde zalm

Benodigdheden - 4 personen:

  • 12 AA-asperges 
  • 1 kg tuinbonen 
  • 600 g zalmhaasje
  • 100 g rucola
  • ½ bussel dille
  • 10 cl sesamolie
  • 10 cl chardonayazijn of een andere goede kwaliteit witte wijnazijn
  • 10 cl sojasaus
  • 1 limoen
  • 20 g venkelzaadjes
  • 400 g bruine suiker
  • 300 g grof zeezout

Bereidingswijze:

Zalm:

  1. Meng de bruine suiker met het grof zeezout, neem wat plasticfolie en leg hier een laagje van het suiker-zout mengsel op, leg hierop het stukje zalm en bedek weer met het suiker-zout mengsel. Pak dit goed in en laat het in de koelkast gedurende een klein uurtje rusten.
  2. Spoel het suiker-zout mengsel zorgvuldig van de zalm en snijd de zalm in mooie fijne plakjes.

Asperges:

  1. Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend water gedurende een 3-tal minuutjes, zo zijn ze nog lekker knapperig.

Tuinboontjes:

  1. Dop de tuinboontjes, kook ze gedurende een 3-tal minuutjes in kokend water en verfris ze op ijskoud water. Dop ze nu een 2de keer en bewaar ze koel.

Vinaigrette:

  1. Meng de sojasaus, de sesamolie en de chardonayzijn met wat geroosterde venkelzaadjes .

Rucola:

  1. Was de rucola voorzichtig en laat drogen op een handdoek of in een slazwierder. 

Afwerking:

  1. Snijd de asperges in stukjes, doe hierover wat tuinboontjes en plakjes gemarineerde zalm, werk af met de vinaigrette en rasp tenslotte nog wat zeste van limoen over het gerechtje .

Meer recepten

  • Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"

  • Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus

  • Gebraden rosbief met lentegroenten

  • Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook

  • Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "

  • Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image