Salade van asperges, tuinboontjes en gepekelde zalm
Benodigdheden - 4 personen:
- 12 AA-asperges
- 1 kg tuinbonen
- 600 g zalmhaasje
- 100 g rucola
- ½ bussel dille
- 10 cl sesamolie
- 10 cl chardonayazijn of een andere goede kwaliteit witte wijnazijn
- 10 cl sojasaus
- 1 limoen
- 20 g venkelzaadjes
- 400 g bruine suiker
- 300 g grof zeezout
Bereidingswijze:
Zalm:
- Meng de bruine suiker met het grof zeezout, neem wat plasticfolie en leg hier een laagje van het suiker-zout mengsel op, leg hierop het stukje zalm en bedek weer met het suiker-zout mengsel. Pak dit goed in en laat het in de koelkast gedurende een klein uurtje rusten.
- Spoel het suiker-zout mengsel zorgvuldig van de zalm en snijd de zalm in mooie fijne plakjes.
Asperges:
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend water gedurende een 3-tal minuutjes, zo zijn ze nog lekker knapperig.
Tuinboontjes:
- Dop de tuinboontjes, kook ze gedurende een 3-tal minuutjes in kokend water en verfris ze op ijskoud water. Dop ze nu een 2de keer en bewaar ze koel.
Vinaigrette:
- Meng de sojasaus, de sesamolie en de chardonayzijn met wat geroosterde venkelzaadjes .
Rucola:
- Was de rucola voorzichtig en laat drogen op een handdoek of in een slazwierder.
Afwerking:
- Snijd de asperges in stukjes, doe hierover wat tuinboontjes en plakjes gemarineerde zalm, werk af met de vinaigrette en rasp tenslotte nog wat zeste van limoen over het gerechtje .
Meer recepten
-
Kabeljauw op z'n Vlaams "New style"
-
Gepekelde zalm 'mi-cuit', bloemkool, yoghurt en hummus
-
Gebraden rosbief met lentegroenten
-
Asperges met gerookte zalm, gepocheerd hoeve-ei en blanke botersaus met daslook
-
Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
-
Gelakt varkensgebraad ' teriyaki ', groenten uit de wok met gember en jasmijnrijst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief