Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 sneetjes brood
- klontje boter
- 320 g gepelde grijze garnalen
- 2 avocado
- 1 limoen
- olijfolie
- 2 tomaten
- 1 Romeinse sla
- 1 bakje tuinkers
Bereiding:
- Snijd de korsten van de sneetjes brood en snijd in kleine blokjes.
- Bak deze krokant in een pan met het klontje boter en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de avocado's in twee en hak er eens grof door met je mes.
- Werk dit wat op met een geutje olijfolie, sap van de limoen en kruid af met peper en zout.
- Zet een pot op met kokend water om onze tomaatjes te ontvellen.
- Maak een kruisje met een scherp mesje aan de onderkant van de tomaten en dompel deze gedurende een 12-tal seconden in het kokende water, verfris de tomaten hierna in koud water zodat deze stoppen met door te garen. Nu kan je de tomaten makkelijk ontvellen.
- Snijd de tomaten nu in 8 partjes
- Was de Romeinse sla en snijd in de lengte in 4, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout
- Verwarm een grillpan op het vuur, grill de Romeinse sla kort en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Afwerking:
- Leg de Romeinse sla op het bord en dresseer hierop de avocado, de grijze garnalen en de tomaatjes.
- Werk af met wat tuinkers.